Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Frittata cu paste
Frittata este un preparat de origine italiană, pe bază de ouă, ca o omletă sau un quiche fără crustă de aluat. Pe lângă ouăle bătute și parmezan, frittata are întodeauna și un ingredient opțional: cartofi, legume, carne.
În cazul nostru? Delicioasele tagliattele 100% grâu dur de la Paste Băneasa. Ouăle trebuie bătute foarte bine: cu cât încorporăm mai mult aer în compoziție, cu atât frittata va fi mai pufoasă.
Frittata se coace la foc foarte mic, până face o crustă bine rumenită. Este important să o coacem la foc mic pentru a se pătrunde și a se coace și la interior.
Frittata cu paste este delicioasă și imediat ce o scoatem din tigaie, dar este foarte bună și rece. De aceea, puteți să o pregătiți și pentru a doua zi la birou sau pentru pachețelul de la școală, mai ales pentru copiii mai mari, cei care stau și la semi-internat.
Fierbem pastele după instrucțiunile de pe ambalaj: în 3 litri de apă cu sare. Când apa clocotește, punem tagliatellele și le fierbem 5 minute. Le scurgem apoi de apă. Batem ouăle ca pentru omletă. Adăugăm șunca tăiată cubulețe, parmezanul dat pe răzătoare. Punem pastele, untul, sare și piper după gust.
Într-o tigaie cu diametrul de 20-22cm, încingem uleiul de măsline. Punem amestecul cu taglietelle și ou, nivelăm bine cu spatula. Prăjim frittata cu paste la foc mic, până face o crustă. O răsturnăm pe o farfurie și apoi, prin alunecare, o punem din nou în tigaie pentru a se rumeni pe ambele părți.
Așa a arătat Frittata cu paste pe masa noastră de azi, la un mini-brunch în balcon, sau un mic dejun târziu, într-o zi leneșă de sâmbătă, după prima săptămână de școală ♥
Poftă bună!