Foi cu scorțișoară și marmeladă

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

14

Griș de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g griș de grâu Băneasa
  • 550g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 9 ouă
  • 350g zahăr
  • un praf de sar
  • 5 linguri de miere
  • 260g unt
  • o linguriță de bicarbonat
  • o lingură mare de scorțișoară
  • 2 linguri mari de cafea
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 1 litru de lapte
  • marmeladă de măr sau magiun de prune, după preferințe

Mod de preparare

Foile fragede cu scorțișoară și marmeladă sunt combinația perfectă între texturi și gusturi. Cu un strat generos de marmeladă și aroma caldă de scorțișoară, acest desert simplu îți aduce bucuria direct pe masă!

Pasul 1

Vom începe prin na pregăti foile.

Într-o oală, pune 2 ouă întregi și un gălbenuș, 150g zahăr, un praf de sare și amestecă totul foarte bine.

Adaugă 5 linguri de miere, 60g unt și amestecă din nou foarte bine toată compoziția.

La tot aceste amestec mai adaugă și o linguriță de bicarbonat, o lingură mare de scorțișoară și 2 linguri de cafea.

Pune toată compoziția la fiert pentru 10 minute. Ulteriro, adaugă 550g făină.

Pasul 2

Următorul pas este să dai o formă aluatului, după care divizează-l în 4 părți egale.

Ia fiecare bucată în parte și întinde-o cu sucitorul în forma unui dreptunghi.

Pasul 3

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius cu ventilație sus și jos.

Așează foaia în tavă și decupează marginile. Coace foaia în cuptor pentru aproximativ 10 minute, în funcție de puterea cuptorului.

Pasul 4

Cât timp se coace foaia, pregătim crema.

Într-o oală pune 6 gălbenușuri, 200g zahăr, 2 plicuri de zahăr vanilat și 1 litru de lapte.

Adaugă și grișul de grâu Băneasa și 200g unt în toată compoziția. Amestecă încontinuu.

Pasul 5

Lasă să se răcească integral, după care, continuă prin a bate crema.

Pasul 6

Următorul pas este să montăm prăjitura: foaie cu foaie.

Așează o foaie, pune cremă, așează o altă foaie, iar deasupra, pune puțină marmeladă, urmând ca ulterior să mai pui un strat de cremă și să închizi cu ultima foaie.

Presară la final zahăr pudră și rețeta este gata. Este o prjitură extrem de gustoasă.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...