Farfalle cu ton în suc de roșii

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 240 g farfalle din grâu dur Antonio di Vaio
  • 2.5 l apă
  • 2 lingurițe vârfuite de sare

Pentru sos:

  • 40ml ulei de măsline
  • 3 caței de usturoi
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • 240g ton în ulei sau în suc propriu bine scurs
  • 600ml suc de roșii
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 10-12 frunze de busuioc
  • 200ml apa în care au fiert pastele
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta de farfalle cu ton în sos de roșii este simplăa, rapidă și ușor de preparat, prietenoasă cu bugetul familiei. O să te scoată din încurcătură dacă vrei să pregătești o cină gustoasă și sățioasă într-un timp foarte scurt, cu puține ingrediente.

Rețeta de farfalle cu ton în sos de roșii este versatilă, așa că poți adăuga și alte ingrediente, în funcție de gust. Cel mai bine ar merge câteva măsline sau capere, ceapă verde. Poți schimba busuiocul cu pătrunjel verde. Pentru un gust mai intens de peste, poți pune și 2-3 bucăți de anșoa (nu mai mult) la călit lângă usturoi. Spre deosebire de pastele puttanesca, nu trebuie să se simță gustul intens al caperelor, măslinelor și anșoa.

Prăjirea usturoiului în ulei dă o aromă specială sosului și preparatului final. Dacă vrei, poți să înlocuiești sucul de roșii cu roșii proaspete (în cantitate dublă). În acest caz, trebuie să le cureți de coajă și să îndepărtezi semințele.

Poți folosi ton în ulei de floarea soarelui sau în ulei de măsline, dar și ton în suc propriu. Nu contează daca alegi conserve cu bucăți mari de pește sau dacă acesta este mărunțit. Folosești ce iți place sau ce ai în cămară. Am ales pentru această rețetă de paste cu ton, farfalle din grâu dur de la Antonio Di Vaio. Acestea au un gust foarte bun. Aduc un aport crescut de fibre și subtante nutritive, necesare pentru un regim alimentar echilibrat.

Atât de simplu și atât de bun!

Pasul 1

Am pus pastele la fiert în apă cu sare. Le-am fiert timp de 8 minute din momentul în care apa a început să clocotească.

Pasul 2

În acest timp, am pregătit sosul. Am tăiat cățeii de usturoi în jumătate și am tocat frunzele de busuioc. Am încins uleiul de măsline într-o tigaie foarte largă și adâncă. Când uleiul s-a parfumat cu aroma lor, i-am scos din tigaie și am adăugat fulgii de ardei iute. Poți folosi și ardei iute proaspăt. Am adăugat tonul și l-am sotat în jur de 1 minut.

Pasul 3

Am turnat sucul de roșii și un polonic mare din apa în care fierb pastele. Am adăugat sare, piper și busuiocul tocat. Am fiert la foc mic în jur de 7 minute.

Pasul 4

Pastele s-au fiert în acest timp. Am pus pastele scurse peste sos, am amestecat, apoi le-am mai lașat pe foc 1 minut. Dacă sosul a scăzut foarte mult, poți să mai adaugi un polonic din apa în care au fiert pastele. Au ieșit atât de bune, încât nu a rămas nici urmă de sos în farfurie. Le-am mâncat imediat, cât au fost calde. Dacă îți rămân, le poți încălzi la microunde, dar ar fi bine să adaugi puțin lichid din care au fiert pastele. Sosul va fi absorbit de acestea cât timp vor sta în frigider.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

ciorba-de-pui-cu-taitei
Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2