Farfalle cu creveți și mazăre

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 240g farfalle Baneasa din grâu dur
  • 50ml ulei de măsline extra virgin
  • ceapă mare albă
  • 3-4 cătei de usturoi
  • 500g creveți congelați
  • 200g mazăre congelată
  • sare si piper după gust
  • pătrunjel verde tocat
  • zeamă de lămâie după gust

Mod de preparare

Delicatețea creveților și dulceața mazării se îmbină perfect într-un sos ușor, cremos, care îmbracă pastele într-un gust irezistibil. Rapid și delicios, acest preparat aduce un strop de rafinament la orice masă!

Ideal pentru cinele în familie sau mesele speciale cu prietenii, pastele cu creveți și mazăre sunt o alegere echilibrată, plină de arome proaspete și texturi plăcute. O rețetă simplă, dar de efect, care te transportă cu gândul la un apus pe malul mării!

Pasul 1

Pentru sos: într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și ceapa. O călim la foc domol până devine translcidă, apoi adăugăm usturouiul și îl călim câteva secunde alături de ceapă.

Pasul 2

Adăugăm creveții congelați (fără a-i decongela înainte) și mazărea. Amestecăm foarte bine, condimentăm după gust cu sare și piper. Lăsăm totul la foc mic 10 minute, până creveții își schimbă culoarea în roz și mazărea este făcută.

Pasul 3

Între timp, fierbem pastele în 3 litri de apă cu sare. Adăugăm pastele în momentul în care apă clocotește și le fierbem 8 minute sau timpul indicat pe ambalaj, în funcție de pastele folosite.

Scurgem pastele, fără a le trece pe sub jet de apă rece.

Pasul 4

Adăugăm pastele peste sos, adăugăm și pătrunjelul tocat mărunt. Potrivim la gust de sare, piper, zeamă de lămâie.

Rețeta de Farfalle cu creveți și mazăre este gata! Vă promit că este delicioasă și o puteți servi cu fulgi de parmezan, pentru extra aromă! Să vă fie de cel mai bine!

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • Ingredientele sunt foarte simple și la îndemâna oricui, mai ales că acum găsim creveți congelați în orice hypermarket! Eu am ales creveți cu ierburi aroatice și usturoi, pentru extra gust și savoare. Dar, dacă folosiți creveți natur, puteți adăuga extra suc de lămâie, ierburi aromatice – oregano, busuioc – sau extra usturoi;
  • Mazărea congelată rapid se gătește ușor, în doar câteva minute și este un element crocant care merge perfect alături de creveți;
  • Pentru că uleiul de măsline este ingredientul de bază pentru sos, este foarte important să folosim un ulei de măsline foarte calitativ și aromat;
  • În ceea ce privește pastele, am ales farfalle din grâu dur de la Paste Băneasa. Pastele din grâu dur Băneasa sunt extrem de calitative și într-o gamă foarte variată, de la paste scurte la tagliatelle sau spaghetti, așa că aveți de unde alege! Dacă preferați pastele cu ou, aveți și aici foarte multe variante pe care le puteți folosi! Băneasa este mereu, de ani de zile, alegerea mea preferată în ceea ce privește pastele în Teo’s Kitchen!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2