Farfalle cu broccoli în sos alb cremos

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

6

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g farfalle din grau dur Băneasa
  • 250g broccoli
  • 400g smântână pentu gătit (30-35% grasime)
  • 200g mozzarella rasa
  • 1 cățel de usturoi dat prin presă
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • pentru servit: parmezan ras

Mod de preparare

Farfalle cu broccoli în sos alb cremos, gustos și aromat, este cea mai simplă și mai rapidă rețeta de paste. Rețetă simplă, rapidă și ușor de făcut, ce va fi gata în maxim 20 minute. Sosul simplu din smântână și mozzarella se întinde în firișoare când îl pui în bol, iar broccoli aduce culoarea în farfurie. Cu această rețetă și copiii vor iubi broccoli.

Broccoli este o legumă sănătoasă, adorată de toți cei ce își doresc un stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată. Poate fi consumat gătit la aburi, la cuptor, sau fiert. Bogat în minerale, vitamina C și fibre, acesta aduce o mulțime de beneficii organismului.

Dar, vedetele acestei rețete sunt pastele farfalle din grâu dur de la Paste Băneasa, cu valori nutritive excelente și o calitate ridicată. Pastele Băneasa sunt probabil cel mai cunoscut brand românesc de paste, ce poate face concurență oricărui tip de paste italiene.

Se potrivesc de minune cu sosuri și legume. Rezistă bine la fiert și nu își schimbă forma.

Pasul 1

Pentru început am tăiat broccoli în buchețele mai mici. Le-am pus în apă cu sare și le-am lăsat 5 minute pentru ca eventualele insecte să iasă. Le-am clătit, apoi le-am fiert în apă cu sare până când tulpina a fost gătită, dar încă fermă.

Am pus 2.5 l de apă cu 2 lingurițe vârfuite de sare la fiert. Când a început să clocotească am adăugat pastele și le-am fiert conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 2

În acest timp am pregătit sosul. Într-o tigaie largă și adâncă am turnat smântână pentru gătit. Am adăugat sare, piper proaspăt măcinat și un cățel de usturoi dat prin presă. Am lăsat să dea în clocot în jur de 5 minute, la foc mic spre mediu, apoi am adăugat mozzarella rasă și am amestecat.

Pasul 3

Am pus în sos și buchetelele de brocolli scurse în prealabil și le-am lăsat la foc mic în jur de 1 minut.

Între timp s-au fiert paștele, așa că le-am scurs și le-am pus în tigaia cu sos.

Pasul 4

Am amestecat ușor și am mai lăsat pe foc câteva secunde. Dacă sosul se îngroașă prea tare puteți să puneți un polonic din zeama în care au fiert pastele. Eu le iau cu o strecurătoare găurită din apă și le pun direct în sos. Rămâne suficientă apă pe ele, așa că nu am nevoie de mai adaug lichid. Am oprit focul și am pus pastele în boluri. Am presărat puțin parmezan ras.

Nu vă pot descrie cât de bune și aromate sunt pastele farfalle cu broccoli în sos alb cremos!

Poftă bună!

Sfaturi:

  • Broccoli se fierbe în apă cu sare doar cât să intre ușor furculița în tulpină, dar să rămână al-dente. Poți să îl pui la fiert chiar lângă paste.
  • Cumpără doar broccoli ce are culoare închisă și tulpină tare.
  • Îți recomand să folosești doar smântână pentru gătit cu procent de minim 30% grăsime.
  • Dacă nu ai în casă mozzarella, această poate fi înlocuită de cașcaval, Gouda, Edam, sau alte brânzeturi care se topesc.
  • Nu exagera cu usturoiul. Aroma acestuia trebuie să fie discretă.
  • Pastele vor fi fierte în apă cu sare. Pentru 100 g paste folosești 1 l apă și o linguriță sare.
  • Nu pui ulei în apă în care fierb pastele și nu le clătești după fierbere.
  • Pastele se pun la fiert când apă clocotește.
  • Ai grijă să păstrezi 200 ml apa în care fierb pastele. Dacă sosul se îngroașă prea tare poți adăuga treptat din acest lichid, până la consistența dorită.
  • Dacă îți rămân paste le poți încălzi a doua zi la microunde. Adaugi puțin lichid în care au fiert pastele sau smântână pentru gătit și vor fi la fel de savuroase.
  • În timp ce fierbi pastele pregătești sosul, astfel încât sincronizarea să fie perfectă. Dacă crezi că nu te descurci să le gătești simultan faci sosul, apoi pui pastele la fiert.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...