Paste cu sos pesto de spanac și avocado

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g paste tip penne din grau dur de la Paste Băneasa
  • 3l apă
  • 3 lingurițe sare

 

Pentru pesto:

  • 100g baby spanac
  • 1 avocado mare copt
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 120ml apa în care au fiert paștele
  • 20ml ulei măsline
  • 20g semințe de pin
  • 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 cățel mic de usturoi

 

Pentru decor paste de post cu pesto de spanac și avocado:

  • 20ml ulei măsline
  • 12 roșii cherry
  • câteva frunze de busuioc
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Dacă ai nevoie de o idee de paste de post delicioase, trebuie să încerci această rețetă simplă și sănătoasă, cu un pesto cremos și sănătos. Nu iți ia mai mult de 15-20 minute și vei fi plăcut surprins de gust, aromă și culoarea frumoasă, proaspătă a sosului. Probabil te gândești că ai nevoie de o cantitate mare de spanac și avocado pentru a pregăti un sos cremos, dar vei constata că nu este așa. Cu o cantitate destul de mică de baby spanac și avocado, îmbraci 300g de paste într-un strat cremos, consistent și savuros. Cantitatea este suficientă pentru 4 porții. Le poți manca cu roșii cherry călite, ce vor aduce un plus de gust și culoare în farfurie.

Daca vrei să pregătești paste de post cu pesto de spanac și avocado gustoase, îți las câteva sfaturi:

1. Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.

2. Pentru fiecare 100g de paste, folosești 1l de apă și 1 linguriță de sare.

3. Pui cu 20-30 minute înainte de gătire un bol (gol) în congelator, pentru ca lichidul colectat din fierberea pastelor, turnat în bolul răcit, să ajungă rapid la temperatură mică.

4. Colectezi lichidul în care fierbi pastele după primul minut în care acestea încep să fiarbă.

5. Cronometrezi timpul de fierbere al pastelor din momentul în care apa în care le-ai pus începe să clocotească.

6. Pentru sos, este indicat să folosești un blender, dar îl poți pregăti și cu ajutorul unui mixer vertical.

7. Nu clătești pastele după fierbere!

Pasul 1

Mi-am pregătit ingredientele la îndemănă., astfel încât totul să fie gata în maxim 20 minute. Am pus pastele la fiert în apă cu sare. Când a dat în clocot, am scos un polonic și l-am pus într-un bol pe care l-am pus în congelator 10 minute în prealabil, astfel încât lichidul să se răcească rapid.

Pasul 2

Cât timp s-au fiert paștele, am tăiat roșiile în jumătate și le-am calit în ulei de măsline. La final am asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. .

Pasul 3

Am tăiat avocado în jumătate pe lungime, în jurul miezului. Am răsucit cele două jumătăți, apoi am îndepărtat sâmburele. Am scos miezul și l-am tăiat în sferturi. Am pus în vasul blenderului baby spanac, avocado, suc de lămâie, apa în care au fiert pastele ce s-au răcit între timp, ulei de măsline, semințe de pin, piper proaspăt măcinat, sare și usturoi.

Am pasat conținutul până când a devenit o cremă fină și omogenă.

Pasul 4

Între timp, s-au fiert pastele. Le-am scurs, apoi am turnat sosul peste acestea și am amestecat. Le-am împărțit în farfurii și am decorat fiecare farfurie cu roșiile călite și frunze de busuioc. Este o mâncare vibrantă, savuroasă și aspectuoasă.

Cred că te vei îndrăgosti de aceste paste de post cu pesto de spanac și avocado și roșii cherry și le vei face de cate ori vei avea ocazia.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...