Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Moale, pufos și plin de arome de sărbătoare, acets cozonac cu rahat este vedeta mesei de Crăciun. Fiecare felie spune o poveste dulce despre tradiție și momente petrecute alături de familie. Este perfect pentru a completa bucuria sărbătorilor!
Nimic nu aduce mai bine spiritul Crăciunului decât un cozonac pufos, umplut cu rahat colorat, servit alături de cei dragi. Fiecare felie nu este doar un desert delicios, ci și un prilej de a savura momente de liniște, râsete și povești alături de familie.
Într-un bol, pune 10g de drojdie, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Toarnă deasupra 50ml de lapte.
Lasă să acționeze drojdia.
Într-un vas mai mare, cerne 1 kg de făină pentru a obține un aluat mai aerat. Freacă 8 gălbenușuri de ou cu puțină sare și adaugă-le în bolul cu făină. Rade coaja de la portocală și adaugă și 150g de zahăr.
Toarnă treptat aproximativ 700 ml de lapte și începe să frămânți aluatul foarte bine. Adaugă untul la temperatura camerei și continuă frământarea. Nu uita să bați aluatul de masă de multe ori (de aprozimativ 20 de ori).
Lasă aluatul la dospit pentru 2 ore.
Pe un blat de lucru, taie rahatul în cuburi mici.
Pune ulei pe suprafața de lucru și răstoarnă aluatul dospit.
Împarte-l în 4 părți egale și întinde formele obținute cu ajutorul mâinilor. Nu este nevoie de un sucitor.
Ia câte o foaie de aluat și așează rahatul deasupra. Procedează la fel și cu celelalte jumătăți.
După ce ai terminat cu acest procedeu, începe împletirea cozonacilor. Se împletesc câte două jumătăți. în așa fel încât obții doi cozonaci.
Mai ăntâi așeaza cozonacii pe o hârtie de copt, după care îi poți pune în cele două tăvi. Este foarte important să îl mai lași să crească in jur de 40 de minute în forma în care i-ai așezat. După ce a crescut, unge-i bine cu ou și presară fulgi de migdale deasupra. Sau nucă, după preferințe.
Coace cozonacii la 170 de grade Celsius pentur aproximativ o oră și douăzeci de minute.
Poftă bună! Cozonacul este delicioooosss!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!