Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru pesmetul crocant:
Găluște cu vișine proaspete făcute în casă cu compoziție din aluat de cartofi, tavalite în pesmet crocant și aromat.
Deși mai cunoscute la noi sunt galustele cu prune, un deșert delicious de toamna, galustele cu vișine sau caise sunt la fel de bune. Au aromă verii și savoarea vișinelor gătite încet în aluat.
Galustele se gătesc destul de repede și pentru ele nu este nevoie de multă pregătire. Important este însă aluatul din care sunt făcute, și mai ales cum este pregătit aluatul.
Pentru aluat aveți nevoie de cartofi fainosi fierți în coajă, însă neapărat răciți! Cu cât cartofii sunt mai calzi, cu atât mai multă făînă vor absorbi.
O notă crocantă și delicioasă este dată de pesmet. De dată această am folosit pesmetul auriu granulat de la Băneasa și mi-a plăcut mult cum au ieșit! Pesmetul a rămas crocant și a căpătat un gust bogat de nuci după ce l-am gătit în tigaie cu puțin unt.
După cum spuneam mai sus, puteți folosi că umplutură prune sau chiar caise, însă neapărat nu ratați și varianta cu vișine căci este delicioasă!
VEDETA REȚETEI
Eroina din bucătărie: Pesmet auriu granulat Băneasa 350g!
Pentru început puneți cartofii întregi cu coajă într-o oală cu apă. Fierbeți cartofii până ce sunt complet pătrunși. Când s-au răcorit puțin, curățați cartofii de coajă și lăsăți-i sa se răcorească.
Pregătim pesmetul: într-o tigaie încăpătoare topiți untul. Adăugați pesmetul și prăjiți-l până capătă o culoare maro deschis. Amestecați încontinuu insistând pe fundul tigăii deoarece pesmetul se poate arde foarte repede. Stingeți focul și dați tigaia la o parte. Adăugați zahărul și amestecați încontinuu pentru 1 minut. Adăugați zahărul vanilat și scorțișoară și amestecați din nou. Lăsați amestecul deoparte.
Spălați și curățați de codițe visinele, apoi scoateți-le samburii. Așezați visinele într-o sită și lăsăți-le deoparte sa se scurgă de suc.
Într-un castron pasați cartofii cât sunt încă ușor calzi (nu fierbinți!) cu ajutorul unei preșe pentru cartofi, întocmai că pentru piure. Alternativ, puteți da cartofii pe răzătoarea cu ochiuri mici, așa veți obține un aluat mai fin. Adăugați oul, uleiul și grisul și sarea și amestecați din nou. Încorporați treptat făină și amestecați rapid până obțineți un aluat care nu se mai lipește de mâini. În funcție de consistentă cartofilor este posibil să mai aveți nevoie de puțină făină. De aceea, repet, adăugați făină treptat până obțineți un aluat nelipicios.
Din aluatul obtinut luati bucati de marimea unei mingi de ping pong. Aplatizati o bucata de aluat, asezati in mijlocul ei cate o visina si inchideti bucata de aluat, avand grija sa o sigilati foarte bine. In timpul modelarii galustelor, e posibil ca aluatul sa mai fie putin lipicios, asa ca ajutati-va de putina faina. Repetati operatiunea pana ce ati terminat de modelat toate galustele.
Puneți la fiert o oală mare cu apă. Aduceți apă la punctul de fierbere. Când apă a dat în clocot Puneți în apă câte 10 găluște. Treceți cu spatulă ușor în apă pentru a va asigura că galustele nu s-au lipit de fundul oalei. Lăsăți-le să fiarbă la foc mic 3-4 minute până ce se ridică la suprafață.
Cu ajutorul unei spatule scoateți din apă una câte una galustele fierte, scurgeți-le bine de apă și treceți-le prin pesmetul pregătit. Puneți galustele pe un platou ușor presărat cu puțîn pesmet.
Galustele se consumă cât sunt calde și este bine să fie mâncate în aceeași zi. A două zi pesmetul are tendința să se înmoaie pentru că absoarbe umezeală aluatului. Cu toate acstea, și a două zi se pot încălzi la cuptorul cu microunde. Pe timpul verii se păstrează la frigider într-o caserolă cu capac.
Sunt delicioase!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!