Găluște cu vișine

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Pasionată de bucătăria și cultura chinezească și nu numai, Andreea de la Andreea Chinese Food ne îmbie cu arome și rețete extrem de variate, transpuse mereu într-un design de poveste.

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

10

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • 500 g cartofi făinosi cu coajă
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei
  • 50 g gris
  • 1/2 linguriță sare
  • 120-130 g făină
  • 200 g vișine

 

Pentru pesmetul crocant:

  • 100 g pesmet auriu granulat Băneasa
  • 100 g zahăr
  • 70 g unt
  • 3 lingurițe zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară pudra

Mod de preparare

Găluște cu vișine proaspete făcute în casă cu  compoziție din aluat de cartofi, tavalite în pesmet crocant și aromat.

Deși mai cunoscute la noi sunt galustele cu prune, un deșert delicious de toamna, galustele cu vișine sau caise sunt la fel de bune. Au aromă verii și savoarea vișinelor gătite încet în aluat.

Galustele se gătesc destul de repede și pentru ele nu este nevoie de multă pregătire. Important este însă aluatul din care sunt făcute, și mai ales cum este pregătit aluatul.

Pentru aluat aveți nevoie de cartofi fainosi fierți în coajă, însă neapărat răciți! Cu cât cartofii sunt mai calzi, cu atât mai multă făînă vor absorbi.

O notă crocantă și delicioasă este dată de pesmet. De dată această am folosit pesmetul auriu granulat de la Băneasa și mi-a plăcut mult cum au ieșit! Pesmetul a rămas crocant și a căpătat un gust bogat de nuci după ce l-am gătit în tigaie cu puțin unt.

După cum spuneam mai sus, puteți folosi că umplutură prune sau chiar caise, însă neapărat nu ratați și varianta cu vișine căci este delicioasă!

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Pesmet auriu granulat Băneasa 350g! 

Pasul 1

Pentru început puneți cartofii întregi cu coajă într-oală cu apăFierbeți cartofii până ce sunt complet  pătrunși. Când s-au răcorit puțincurățați cartofii de coajă și ți-i sa se răcorească.

Pasul 2

Pregătim pesmetul: într-o tigaie încăpătoare topiți untul. Adăugați pesmetul și prăjiți-l până capătă o culoare maro deschisAmestecați încontinuu insistând pe fundul tigăii deoarece pesmetul se poate arde foarte repede. Stingeți focul și dați tigaia la o parteAdăugați zahărul și amestecați încontinuu pentru 1 minut. Adăugați zahărul vanilat și scorțișoară și amestecați din nou. Lăsați amestecul deoparte.

Pasul 3

Spălați și curățați de codițe visinele, apoi scoateți-le samburiiAșezați visinele într-o sită și ți-le deoparte sa se scurgă de suc.

Pasul 4

Într-un castron pasați cartofii cât sunt încă ușor calzi (nu fierbinți!) cu ajutorul unei preșe pentru cartofi, întocmai  pentru piure. Alternativ, puteți da cartofii pe răzătoarea cu ochiuri mici, așa veți obține un aluat mai finAdăugați oul, uleiul și grisul și sarea și amestecați din nou. Încorporați treptat făină și amestecați rapid până obțineți un aluat care nu se mai lipește de mâini. În funcție de consistentă cartofilor este posibil  mai aveți nevoie de puțină făină. De aceea, repet, adăugați făină treptat până obțineți un aluat nelipicios.

Pasul 5

Din aluatul obtinut luati bucati de marimea unei mingi de ping pong. Aplatizati o bucata de aluat, asezati in mijlocul ei cate o visina  si inchideti bucata de aluat, avand grija sa o sigilati foarte bine. In timpul modelarii galustelor, e posibil ca aluatul sa mai fie putin lipicios, asa ca ajutati-va de putina faina. Repetati operatiunea pana ce ati terminat de modelat toate galustele.

Pasul 6

Puneți la fiert o oală mare cu apă. Aduceți apă la punctul de fierbere. Când apă a dat în clocot Puneți în apă câte 10 găluște. Treceți cu spatulă ușor în apă pentru a va asigura că galustele nu s-au lipit de fundul oalei. Lăsăți-le să fiarbă la foc mic 3-4 minute până ce se ridică la suprafață.

Cu ajutorul unei spatule scoateți din apă una câte una galustele fierte, scurgeți-le bine de apă și treceți-le prin pesmetul pregătit. Puneți galustele pe un platou ușor presărat cu puțîn pesmet.

Galustele se consumă cât sunt calde și este bine să fie mâncate în aceeași zi. A două zi pesmetul are tendința să se înmoaie pentru că absoarbe umezeală aluatului. Cu toate acstea, și a două zi se pot încălzi la cuptorul cu microunde. Pe timpul verii se păstrează la frigider într-o caserolă cu capac.

Sunt delicioase!

Vezi Imagini cu Rețeta