Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Cozonacul cu iaurt și ciocolată este delicios și foarte ușor de pregătit. Orice începător în al bucătăriei îl va putea face dacă respectă indicațiile de mai jos.
O felie din cozonacul pufos cu iaurt este perfectă lângă o cană de lapte la micul dejun, pe post de gustare dulce lângă cafea, dar poate fi deșertul perfect și în perioada Crăciunului sau a Sărbătorilor Pascale.
Cred că ați observat că am multe rețete în care ciocolată este folosită că umplutură. Mi se pare că aduce fix acel ceva ce îi trebuie unui cozonac pentru a ieși din rețetele obișnuite, devenind un fel de vedetă a sărbătorilor. Și, dacă alegem o ciocolată bună, de calitate, rezultatul se va ridică la înălțimea așteptărilor.
Secretul cozonacilor pufoși constă în frământarea energică, câteva minute bune (dacă ajungem la 10 minute e numai bine), iar când crezi că ai ajuns la momentul în care ai frământat destul nu te opri, mai lasă mâinile să învârtească puțin aluatul și să îl trântească de masă de câteva ori.
Punem drojdia și o lingură de zahăr și le amestecăm bine, până se dizolvă drojdia. O lăsăm să dospească aproximativ 10-15 minute, timp în care amestecăm gălbenușurile cu zahărul și iaurtul.
Turnam uleiul, apoi drojdia și la final laptele, apoi amestecăm până se omogenizează compoziția.
Încorporăm făînă, adăugăm coajă rasă de portocale și începem să framantam minute bune, până nu se mai lipește aluatul de mâini și încă vreo 5 minute în plus. În acest timp îl lovim și de masă de câteva ori. Fără frică, cu toată forță. Aluatul nu o să se supere, ba chiar o să va mulțumească. Îl ajută să crească bine și devine pufos. Îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm să crească până își dublează volumul.
Aluatul crescut va fi împărțit în două bucăți și întins în dreptunghiuri. Următorii pași vor fi realizați în viteză pentru că ciocolată să nu se întărească. Topim ciocolată la baine-marie și o întindem pe cele două dreptunghiri fără să ajungem până în margini.
Rulăm aluatul cu ciocolată pe lungime, apoi secționam cele 2 rulouri fără să tăiem până jos sau până la capete. Împletim cele două rulouri și le punem în tavă.
Lăsăm cozonacul să mai crească în tavă în jur de 30-45 minute, apoi îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 minute.
Scoatem cozonacul din cuptor și îl ungem cu un gălbenuș bătut cu o lingură de lapte. Putem să presăram zahăr, dar mie mi se pare că nu are nevoie. Lăsăm cozonacii să se răcească pe un grătar.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!