Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Cozonacul este unul dintre deserturile despre care putem spune că se poate prepara în nenumărate moduri. Poți alege tradiționala rețetă de cozonac cu cacao și nucă sau poți merge pe variante diferite așa cum este acest cozonac cu ciocolată și iaurt. Cozonacul cu ciocolată este delicios, până la urmă cui nu-i place ciocolata? În plus, este și foarte ușor de pregătit. Orice începător în al bucătăriei îl va putea face dacă respectă indicațiile de mai jos.
Dacă urmezi această rețetă de cozonac cu ciocolată și iaurt, îți promitem că te vei bucura de o prăjitură ușoară, pufoasă și savuroasă, cu vârtejuri frumoase de ciocolată și acea textură atât de râvnită care se desface în fâșii.Deci, ce spui, îndrăznești să încerci această delicioasă rețetă de cozonac cu ciocolată și iaurt?
VEDETA REȚETEI
Pune drojdia și o lingură de zahăr într-un vas mic și amestecă-le bine, până se dizolvă drojdia, și lasă-le să dospească aproximativ 10-15 minute, timp în care amestecă gălbenușurile cu zahărul și iaurtul.
Toarnă uleiul, apoi drojdia și la final laptele, apoi amestecă viguros până se omogenizează compoziția
Încorporează făina, adaugă coaja rasă de portocale și începe să frămânți temeinic, până nu se mai lipește aluatul de mâini și apoi încă vreo 5 minute în plus. În acest timp, poți lua aluatul și trântește-l de masă de câteva ori. Fără frică, cu toată forța.
Acesta este un secret foarte vechi pe care bunicile îl știau și-l practicau pentru a scoate cel mai bun aluat pentru cozonac. Frământatul viguros și lovitul de blatul de lucru îl ajută să crească bine și să devină pufos. Aluatul gata pregătit se pune într-un vas și se acoperă cu un prosop. Apoi, lasă-l să crească până își dublează volumul..
Aluatul gata crescut va fi împărțit în două bucăți și întins în dreptunghiuri. Următorii pași din rețeta de cozonac cu ciocolată vor fi realizați în viteză pentru a nu se întări ciocolata. Topește ciocolata la bain-marie și întinde-o pe cele două dreptunghiuri fără să ajungi la margini.
Rulează aluatul cu ciocolată pe lungime, apoi secționează cele 2 rulouri fără să tai până jos sau până la capete. Împletește cele două rulouri și pune-le în tavă.
Lasă cozonacul cu ciocolată să mai crească în tavă în jur de 30-45 minute, apoi pune-l la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45 minute.
Scoate cozonacul cu ciocolată din cuptor și unge-l cu un gălbenuș bătut cu o lingură de lapte. Lasă cozonacii să se răcească pe un grătar.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!