Paste Carbonara cu dovleac

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 200g tăiței cu ou Băneasa
  • o ceapă mică, tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi trecuți prin presă sau tocați foarte fin
  • 200g cubulețe bacon/pancetta
  • 2 linguri ulei măsline
  • 250ml smântână dulce pentru gătit
  • 3 linguri piure de dovleac
  • 80g parmezan proaspăt răzuit
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

Paste carbonara cu dovleac – o rețetă de toamnă pe care toată familia o va iubi! Sunt niște paste extrem de aromate și cremoase, care se pregătesc extraordinar de ușor!

În sos vom folosi dovleac copt, care e foarte simplu de preparat. Tăiem dovleacul pe jumătate sau în felii dacă este mai mare, îi scobim semințele cu ajutorul unei linguri. Coacem dovleacul în tavă, pe hârtie de copt, la 200°C, până furculița intră ușor în el. Îndepărtăm miezul cu ajutorul unei linguri sau al unui cuțitaș și îl dăm prin blender cu 1-2 linguri de apă, până obținem un piure cremos. Acesta se păstrează foarte bine până la o săptămâna în frigider.

Pasul 1

Într-o cratiță încăpătoare, călim în ulei de măsline ceapa, usturoiul și baconul, până baconul este crocant.

Adăugăm piureul de dovleac și smântâna dulce, amestecăm până sunt omogenizate.

Lăsăm sosul să fiarbă la foc mix, 4-5 minute, amestecând din când în când.

Pasul 2

Între timp, punem la fiert 3 litri de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă, punem tăiețeii cu ou și îi fierbem 5 minute, conform timpului optim de fierbere, indicat pe ambalaj.

Pasul 3

Scurgem tăițeii, fără a-i trece pe sub jet de apă rece. Păstrăm o cană din apa în care au fiert pastele, o putem folosi pentru a subția sosul. Când sosul a fiert, tragem de pe foc, adăugăm parmezanul, amestecăm până este topit. Potrivim la gust de sare și piper.

Rețeta de Paste carbonara cu dovleac este gata! Nu ne rămâne decât să amestecăm pastele cu sosul. Sigur, pentru poze, pastele arată mult mai bine dacă punem sosul deasupra. Dar, în realitate, este indicat și ideal să amestecăm pastele fierbinți cu sosul fierbinte, așa vor avea un gust delicios și vor fi complet acoperite de sosul cremos.

Alături de Paste Băneasa vă dorim poftă bună, să vă fie de ce mai bine și vă recomandăm pastele cu ou pentru preparate delicioase!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC02838-2
Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

5

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4