Paste Carbonara cu dovleac

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 200g tăiței cu ou Băneasa
  • o ceapă mică, tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi trecuți prin presă sau tocați foarte fin
  • 200g cubulețe bacon/pancetta
  • 2 linguri ulei măsline
  • 250ml smântână dulce pentru gătit
  • 3 linguri piure de dovleac
  • 80g parmezan proaspăt răzuit
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

În sosul pentru paste se folosește dovleac copt, care e foarte simplu de preparat. Tăiem dovleacul pe jumătate sau în felii dacă este mai mare. Îi scobim semințele cu ajutorul unei linguri. Coacem dovleacul în tavă, pe hârtie de copt, la 200 de grade Celsius, până furculița intră ușor în el.

Îndepărtăm miezul cu ajutorul unei linguri sau al unui cuțitaș și îl dăm prin blender cu 1-2 linguri de apă, până obținem un piure cremos. Acesta se păstrează foarte bine până la o săptămână în frigider.

Odată ce piureul de dovleac este gata, ne putem apuca de senzaționalele paste carbonara cu dovleac!

Pasul 1

Într-o cratiță încăpătoare, călim în ulei de măsline ceapa, usturoiul și baconul, până baconul este crocant.

Adăugăm piureul de dovleac și smântâna dulce, amestecăm până sunt omogenizate.

Lăsăm sosul să fiarbă la foc mix, 4-5 minute, amestecând din când în când.

Pasul 2

Între timp, punem la fiert 3 litri de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă, punem tăiețeii cu ou și îi fierbem 5 minute, conform timpului optim de fierbere, indicat pe ambalaj.

Pasul 3

Scurgem tăițeii, fără a-i trece pe sub jet de apă rece. Păstrăm o cană din apa în care au fiert pastele, o putem folosi pentru a subția sosul. Când sosul a fiert, tragem de pe foc, adăugăm parmezanul, amestecăm până este topit. Potrivim la gust de sare și piper.

Rețeta de Paste carbonara cu dovleac este gata! Nu ne rămâne decât să amestecăm pastele cu sosul. Se servesc imediat și vă garantăm că au un gust delicios. Rezultatul este o porție de bunătate cu paste, bacon și dovleac.

 

TRUCURI PENTRU CELE MAI BUNE PASTE CARBONARA CU DOVLEAC

  • Pentru rețeta de paste carbonara cu dovleac poți folosi orice tip de paste dorești, de la spaghetti până la tagliatelle sau fettuccine.
  • Dacă nu găsești dovleac proaspăt, poți folosi o cutie de piure de dovleac.
  • adaugă ierburi aromatice și vei avea o aromă unică. De exemplu, rozmarinul și cimbrul merg excelent cu gustul dulceag al dovleacului.
  • Este foarte important să se radă proaspăt parmezanul sau pecorino romano, deoarece brânzeturile pre-răzuite nu se vor topi și nu se vor încorpora în sosul carbonara.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

40