Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste Carbonara cu dovleac
În sosul pentru paste se folosește dovleac copt, care e foarte simplu de preparat. Tăiem dovleacul pe jumătate sau în felii dacă este mai mare. Îi scobim semințele cu ajutorul unei linguri. Coacem dovleacul în tavă, pe hârtie de copt, la 200 de grade Celsius, până furculița intră ușor în el.
Îndepărtăm miezul cu ajutorul unei linguri sau al unui cuțitaș și îl dăm prin blender cu 1-2 linguri de apă, până obținem un piure cremos. Acesta se păstrează foarte bine până la o săptămână în frigider.
Odată ce piureul de dovleac este gata, ne putem apuca de senzaționalele paste carbonara cu dovleac!
Într-o cratiță încăpătoare, călim în ulei de măsline ceapa, usturoiul și baconul, până baconul este crocant.
Adăugăm piureul de dovleac și smântâna dulce, amestecăm până sunt omogenizate.
Lăsăm sosul să fiarbă la foc mix, 4-5 minute, amestecând din când în când.
Între timp, punem la fiert 3 litri de apă cu sare. Când apa începe să fiarbă, punem tăiețeii cu ou și îi fierbem 5 minute, conform timpului optim de fierbere, indicat pe ambalaj.
Scurgem tăițeii, fără a-i trece pe sub jet de apă rece. Păstrăm o cană din apa în care au fiert pastele, o putem folosi pentru a subția sosul. Când sosul a fiert, tragem de pe foc, adăugăm parmezanul, amestecăm până este topit. Potrivim la gust de sare și piper.
Rețeta de Paste carbonara cu dovleac este gata! Nu ne rămâne decât să amestecăm pastele cu sosul. Se servesc imediat și vă garantăm că au un gust delicios. Rezultatul este o porție de bunătate cu paste, bacon și dovleac.