Spaghetti cu sos de ceapă, parmezan și rucola

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g Spaghetti cu 2 ouă Băneasa
  • 3 cepe mari (800 g)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cub mare unt
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • 500 ml supă pui
  • 50 ml vin alb
  • 300-350 ml apă
  • 1 cană parmezan ras + 4 lingurițe pentru decor
  • 2 mâini rucola

Mod de preparare

Această rețeta m-a fascinat încă din momentul în care am văzut-o. Pastele fierte în sos sunt mai mult decât perfecte, așa că va recomand să încercați.

Pasul 1

Pentru a pregăti această rețeta avem nevoie de o tigaie adâncă cu un diamtru foarte mare (30-32 cm), astfel încât să putem pune spaghetele întregi.

Pasul 2

Tocăm ceapă peștișori, apoi o punem în uleiul încins cu un cub măricel de unt și o călim cu capac în jur de 4 minute.

Pasul 3

După aceste interval adăugăm sare, piper proaspăt măcinat și fruzele de cimbru și amestecăm.

Pasul 4

După alte 4 minute de călit cu capacul pus adăugăm supă de pui, vinul, apă și spaghetti. Fierbem la foc mic-mediu până lichidul este absorbit de paste.

Pasul 5

Luăm de pe foc și adăugăm parmezanul ras. Amestecăm pentru a omogeniza compoziția. Lăsăm 2 minute să se răcească, adăugăm rucola, amestecăm și gata!
Putem mânca, adăugând pentru decor parmezan ras.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3