Spaghetti cu sos de ceapă, parmezan și rucola

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g Spaghetti cu 2 ouă Băneasa
  • 3 cepe mari (800 g)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cub mare unt
  • Sare
  • Piper proaspăt măcinat
  • 2-3 crenguțe cimbru
  • 500 ml supă pui
  • 50 ml vin alb
  • 300-350 ml apă
  • 1 cană parmezan ras + 4 lingurițe pentru decor
  • 2 mâini rucola

Mod de preparare

Această rețeta m-a fascinat încă din momentul în care am văzut-o. Pastele fierte în sos sunt mai mult decât perfecte, așa că va recomand să încercați.

Pasul 1

Pentru a pregăti această rețeta avem nevoie de o tigaie adâncă cu un diamtru foarte mare (30-32 cm), astfel încât să putem pune spaghetele întregi.

Pasul 2

Tocăm ceapă peștișori, apoi o punem în uleiul încins cu un cub măricel de unt și o călim cu capac în jur de 4 minute.

Pasul 3

După aceste interval adăugăm sare, piper proaspăt măcinat și fruzele de cimbru și amestecăm.

Pasul 4

După alte 4 minute de călit cu capacul pus adăugăm supă de pui, vinul, apă și spaghetti. Fierbem la foc mic-mediu până lichidul este absorbit de paste.

Pasul 5

Luăm de pe foc și adăugăm parmezanul ras. Amestecăm pentru a omogeniza compoziția. Lăsăm 2 minute să se răcească, adăugăm rucola, amestecăm și gata!
Putem mânca, adăugând pentru decor parmezan ras.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...