Rulouri cu scorțișoară de post

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

180 min.

Porții

12

Făină de grâu Post Băneasa

Ingrediente

  • 125ml apă călduță
  • 1 pliculeț (10g) drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 80ml ulei
  • 125ml lapte vegetal (ovăz, soia, migdale)
  • 70g zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 360g făină Băneasa 650 sau 000
  • 100g zahăr brun
  • 2 lingurițe ulei
  • 2 lingurițe scorțișoară

 

Mod de preparare

Astăzi pregătim împreună Rulouri cu scorțișoară de post, o rețetă super rapidă și mega delicioasă! Putem pregăti aluatul în robotul de bucătărie și e gata în mai puțin de 10 minute, sau îl putem frământa de mână, în funcție de preferințe.

Aceste rulouri sunt niște pufoșenii care vor intra în caietul vostru cu rețete preferate, indiferent că le pregătiți în perioada de post sau nu. La capitolul umplutură, puteți merge și pe cremă de ciocolată, caramel sărat, magiun, gem de caise. Totul este adaptabil în funcție de gusturile voastre, dar și de ce aveți la îndemână prin frigider sau cămară. Niciodată să nu renunțați la o rețetă doar pentru că nu aveți unele din ingrediente, încercați să adaptați și cine știe ce rețeta nouă și mi-nu-na-tă veți descoperi!

La capitolul făină însă, nu îmi lipsește niciodată din cămară făina Băneasa! La această rețetă, puteți folosi atât făina 000, cât și cea 650 sau cea pentru cozonac.

Pasul 1

Punem toate ingredientele în blender sau în robotul de bucătărie și le amestecăm; folosim cuțitul pentru frământare, până avem un aluat omogen. Dacă frământăm de mână, amestecăm apa călduță, drojdia și o lingură de zahăr brun.

Lăsăm deoparte 10-15 minute, până face bulbuci. Într-un bol încăpător punem făina, facem o gropită în mijloc și punem amestecul de drojdie și  restul ingredientelor.

Pasul 2

Frământăm de mână, până aluatul este omogen și nu se lipește de mâini. Ajută să frământăm cu mâinile unse cu puțin ulei.

Formăm o bilă din aluat, o așezăm într-un bol curat și punem aluatul la dospit într-un loc călduț, până își dublează volumul, cca 2 ore.

Pasul 3

Lucrăm cu aluatul pe masă unsă cu puțîn ulei. Întindem o foaie de 30x40cm.

Pentru umplutură, amestecăm zahăr brun, uleiul și scorțișoara, până avem o pastă. Întindem pasta uniform pe toată foaia de aluat, rulăm strâns. Tăiem în 12 bucăți egale.

Pasul 4

Așezăm în tavă, lăsăm la dospit alte 30 minute.

Între timp, încingem cuptorul la 180°C.

Coacem rulourile 25-30 minute, până sunt aurii.

Pasul 5

Între timp, pregătim glazura, folosind una dintre cele două variante de mai sus, în funcție de ingredintele pe care le avem la îndemână. Ungem rulourile cu glazură și rețeta de Rulouri cu scorțișoară de post este gata!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

bastonase
Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

12