Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Astăzi pregătim împreună Rulouri cu scorțișoară de post, o rețetă super rapidă și mega delicioasă! Putem pregăti aluatul în robotul de bucătărie și e gata în mai puțin de 10 minute, sau îl putem frământa de mână, în funcție de preferințe.
Aceste rulouri sunt niște pufoșenii care vor intra în caietul vostru cu rețete preferate, indiferent că le pregătiți în perioada de post sau nu. La capitolul umplutură, puteți merge și pe cremă de ciocolată, caramel sărat, magiun, gem de caise. Totul este adaptabil în funcție de gusturile voastre, dar și de ce aveți la îndemână prin frigider sau cămară. Niciodată să nu renunțați la o rețetă doar pentru că nu aveți unele din ingrediente, încercați să adaptați și cine știe ce rețeta nouă și mi-nu-na-tă veți descoperi!
La capitolul făină însă, nu îmi lipsește niciodată din cămară făina Băneasa! La această rețetă, puteți folosi atât făina 000, cât și cea 650 sau cea pentru cozonac.
VEDETA REȚETEI
Punem toate ingredientele în blender sau în robotul de bucătărie și le amestecăm; folosim cuțitul pentru frământare, până avem un aluat omogen. Dacă frământăm de mână, amestecăm apa călduță, drojdia și o lingură de zahăr brun.
Lăsăm deoparte 10-15 minute, până face bulbuci. Într-un bol încăpător punem făina, facem o gropită în mijloc și punem amestecul de drojdie și restul ingredientelor.
Frământăm de mână, până aluatul este omogen și nu se lipește de mâini. Ajută să frământăm cu mâinile unse cu puțin ulei.
Formăm o bilă din aluat, o așezăm într-un bol curat și punem aluatul la dospit într-un loc călduț, până își dublează volumul, cca 2 ore.
Lucrăm cu aluatul pe masă unsă cu puțîn ulei. Întindem o foaie de 30x40cm.
Pentru umplutură, amestecăm zahăr brun, uleiul și scorțișoara, până avem o pastă. Întindem pasta uniform pe toată foaia de aluat, rulăm strâns. Tăiem în 12 bucăți egale.
Așezăm în tavă, lăsăm la dospit alte 30 minute.
Între timp, încingem cuptorul la 180°C.
Coacem rulourile 25-30 minute, până sunt aurii.
Între timp, pregătim glazura, folosind una dintre cele două variante de mai sus, în funcție de ingredintele pe care le avem la îndemână. Ungem rulourile cu glazură și rețeta de Rulouri cu scorțișoară de post este gata!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!