Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru umplutură:
Pentru decor/tapetare:
CORNULEȚE CU GEM ȘI NUCĂ!
Astăzi vă invităm să pregătiți cele mai delicioase și fragede cornulețe cu gem și nucă! Sunt simplu și ușor de făcut, cu o consistență fină și cu o umplutură aromată!
Puteți folosi orice tip de gem aveți în casă. În eventualitatea în care gemul nu este suficient de gros, va trebui să măriți cantitatea de nucă. De altfel, le puteți umple și cu mac, rahat, marmeladă sau vișine.
Pentru a pregăti aceste cornulețe, trebuie să urmați câțiva pași simpli, care vă vor aduce rezultate spectaculoase. Urmați câteva sfaturi utile pentru a obține niște cornulețe fragede și delicioase:
VEDETA REȚETEI
În bolul unui mixer, puneți făina, adăugați un gram de sare și untul rece (pe care îl luați din frigider și îl tăiați cubulețe).
Mixați până obțineți o compoziție cu o textură nisipoasă
Separat, într-un alt bol, spargeți un ou și bateți-l bine. Ulterior, adăugați extrasul de vanilie și smântâna grasă și amestecați până se omogenizează.
Turnați compoziția peste aluatul cu unt și mixați până se omogenizează. Pentru a evita întărirea aluatului la coacere, nu insistați cu amestecatul compoziției.
Acum, aluatul este moale. Pliați-l între mâini și înveliți-l în folie alimentară.
Dați-l la rece pentru aproximativ o oră.
Între timp, măcinați nuca și amestecați-o cu gemul de prune.
Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 4. Întindeți fiecare bucată astfel încât să obțineți un blat foarte subțire.
Pentru a obține niște cornulețe egale, folosiți o farfurie și îndepărtați surplusul. Îl puteți refolosi pentru a face cornulețe.
Tăiați cercul în sferturi, apoi fiecare sfert în jumătate.
Puneți umplutura de gem în capătul exterior și începeți să rulați, apăsând pe margini pentru a nu permite umpluturii să iasă. Aranjați-le astfel încât zona de îmbinare să fie dedesubt. Astfel, înepeți să dați formă cornulețelor.
Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade în jur de 15 minute, până observați că s-au rumenit ușor.
Imediat ce le-ați scos din cuptor, tăvăliți-le prin zahăr pudră.
Cornulețele cu gem și nucă sunt gata și au ieșit absolut delicioase!
Poftă bună
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!