Cornulețe cu gem și nucă

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

56

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 150g unt rece (82% grăsime)
  • un ou mic
  • 1g sare
  • 100g smântână fermentată 24% grăsime
  • o linguriță extract de vanilie

 

Pentru umplutură:

  • 180g gem de prune
  • 100g nucă măcinată

 

Pentru decor/tapetare:

  • 100g zahăr pudră
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

CORNULEȚE CU GEM ȘI NUCĂ!

Astăzi vă invităm să pregătiți cele mai delicioase și fragede cornulețe cu gem și nucă! Sunt simplu și ușor de făcut, cu o consistență fină și cu o umplutură aromată!

Puteți folosi orice tip de gem aveți în casă. În eventualitatea în care gemul nu este suficient de gros, va trebui să măriți cantitatea de nucă. De altfel, le puteți umple și cu mac, rahat, marmeladă sau vișine.

Pentru a pregăti aceste cornulețe, trebuie să urmați câțiva pași simpli, care vă vor aduce rezultate spectaculoase. Urmați câteva sfaturi utile pentru a obține niște cornulețe fragede și delicioase:

  • Nu frământați aluatul foarte mult, deoarece se va dezvolta rețeaua de gluten, iar cornulețele se vor întări după coacere.
  • Nu este necesar agent de dospire.
  • Nu aveți nevoie de zahăr în aluat. Puteți folosi cel mult un plic de zahăr vanilat.
  • Nu exagerați cu aromele; folosiți-le în funcție de tipul de gem ales.
  • Tăvăliți cornulețele prin zahăr pudră cât sunt fierbinți, imediat cum le scoateți din cuptor.

 

Pasul 1

În bolul unui mixer, puneți făina, adăugați un gram de sare și untul rece (pe care îl luați din frigider și îl tăiați cubulețe).

Mixați până obțineți o compoziție cu o textură nisipoasă

Pasul 2

Separat, într-un alt bol, spargeți un ou și bateți-l bine. Ulterior, adăugați extrasul de vanilie și smântâna grasă și amestecați până se omogenizează.

Pasul 3

Turnați compoziția peste aluatul cu unt și mixați până se omogenizează. Pentru a evita întărirea aluatului la coacere, nu insistați cu amestecatul compoziției.

Pasul 4

Acum, aluatul este moale. Pliați-l între mâini și înveliți-l în folie alimentară.

Dați-l la rece pentru aproximativ o oră.

Între timp, măcinați nuca și amestecați-o cu gemul de prune.

Pasul 5

Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 4. Întindeți fiecare bucată astfel încât să obțineți un blat foarte subțire.

Pentru a obține niște cornulețe egale, folosiți o farfurie și îndepărtați surplusul. Îl puteți refolosi pentru a face cornulețe.

Tăiați cercul în sferturi, apoi fiecare sfert în jumătate.

Pasul 6

Puneți umplutura de gem în capătul exterior și începeți să rulați, apăsând pe margini pentru a nu permite umpluturii să iasă. Aranjați-le astfel încât zona de îmbinare să fie dedesubt. Astfel, înepeți să dați formă cornulețelor.

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade în jur de 15 minute, până observați că s-au rumenit ușor.

Pasul 7

Imediat ce le-ați scos din cuptor, tăvăliți-le prin zahăr pudră.

Cornulețele cu gem și nucă sunt gata și au ieșit absolut delicioase!

Poftă bună

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12