Fursecuri Linzer

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

36

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 1g sare
  • 100g făină de migdale sau migdale fără coajă măcinate
  • 200g unt 80% grăsime
  • 100g zahăr pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou mare
  • 10ml apă foarte rece
  • 80g gem acrișor (zmeură sau căpșuni)
  • 1 lingură zahăr pudră (pentru tapetare)
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

De-a lungul anilor această rețetă a fost reinterpretată și prezentată sub forma acestor fursecuri frumoase. Cu aspect elegant și gust savuros, aceste fursecuri umplute cu gem sunt perfecte pentru orice ocazie specială. Le poți face pentru a transforma o zi obișnuită într-una specială. Fursecurile Linzer sunt una din cele mai populare alegeri în perioada sărbătorilor de iarnă.

Poți folosi făină de migdale sau migdale decojite măcinate. Merg chiar și fulgi de migdale măcinați fin. Făina 000 este perfectă pentru această rețetă. Îți recomand să folosești zahăr pudră sau zahăr cristalin cât mai fin. Pentru aromă, poți folosi extract de vanilie sau pudră de coajă de lămâie sau portocale. Dacă îți place scorțișoara pui 1/4 linguriță.

Pasul 1

Pentru început am cernut făina. În bolul unui mixer am pus făină, un praf de sare, zahărul pudră și făina de migdale. Le-am amestecat.

Pasul 2

Peste acestea am pus untul foarte rece tăiat cuburi. Am lăsat să mixerul să amestece până am obținut o consistență nisipoasă. Am adăugat un ou, o lingură apă foarte rece și extractul de vanilie.

Pasul 3

Am scos aluatul, l-am strâns în mâini până s-a omogenizat și s-a legat. L-am pus peste folie alimentară, i-am dat o formă dreptunghiulară ca să fie mai ușor de întins, apoi l-am împachetat și l-am pus în frigider o oră.

Pasul 4

După acest interval l-am scos de la rece, l-am pus între două foi de copt și l-am întins. În acest timp am preîncăzlzit cuptorul la 175°C. Când aluatul avea o grosime de 3-4 mm am decupat forme rotunde în număr par. Jumătate dintre acestea au fost decupate în mijloc, dându-le formă de inel.

Pasul 5

Am strâns restul de aluat, și l-am întins iar. Am continuat să decupez fursecuri. Am folosit și forme mai mari, pe care le-am decupat în formă de floare în mijloc. Le-am copt în mai multe tranșe, timp de 10 minute sau până au prins culoare aurie pe margine. Când au fost gata le-am lăsat să se răcească pe un grătar.

Pasul 6

Pentru asamblarea fursecurilor am pus în mijlocul fiecărui fursec întreg câte jumătate linguriță de gem. Am acoperit cu fursecurile decupate. Le-am pudrat cu zahăr încercând să nu acopăr și gemul.

Poftă bună!

SFATURI:

  • Alege unt cu grăsime mare, minim 80%. Nu folosești unt cu sare;
  • Cu făina 000 de la Băneasa vei obține cele mai reușite fursecuri;
  • Lași aluatul să stea la rece înainte să decupezi fursecurile,
  • Dacă aluatul se înmoaie în timp ce decupezi cu formele, vei pune fursecurile în frigider înainte de coacere minim 15 minute;
  • Folosește un gem bun, gros. Poți alege un gem colorat frumos în roșu sau portocaliu;
  • Dacă vrei poți să folosești și alte umpluturi: Lemon Curd, cremă de ciocolată, cremă caramel;
  • Cerne atât făina, cât și zahărul pudră;
  • Nu folosi praf de copt;
  • Decupează cu orice formă ai la îndemână sau îți place, în funcție de sezon sau sărbători.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

8