Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
De-a lungul anilor această rețetă a fost reinterpretată și prezentată sub forma acestor fursecuri frumoase. Cu aspect elegant și gust savuros, aceste fursecuri umplute cu gem sunt perfecte pentru orice ocazie specială. Le poți face pentru a transforma o zi obișnuită într-una specială. Fursecurile Linzer sunt una din cele mai populare alegeri în perioada sărbătorilor de iarnă.
Poți folosi făină de migdale sau migdale decojite măcinate. Merg chiar și fulgi de migdale măcinați fin. Făina 000 este perfectă pentru această rețetă. Îți recomand să folosești zahăr pudră sau zahăr cristalin cât mai fin. Pentru aromă, poți folosi extract de vanilie sau pudră de coajă de lămâie sau portocale. Dacă îți place scorțișoara pui 1/4 linguriță.
Pentru început am cernut făina. În bolul unui mixer am pus făină, un praf de sare, zahărul pudră și făina de migdale. Le-am amestecat.
Peste acestea am pus untul foarte rece tăiat cuburi. Am lăsat să mixerul să amestece până am obținut o consistență nisipoasă. Am adăugat un ou, o lingură apă foarte rece și extractul de vanilie.
Am scos aluatul, l-am strâns în mâini până s-a omogenizat și s-a legat. L-am pus peste folie alimentară, i-am dat o formă dreptunghiulară ca să fie mai ușor de întins, apoi l-am împachetat și l-am pus în frigider o oră.
După acest interval l-am scos de la rece, l-am pus între două foi de copt și l-am întins. În acest timp am preîncăzlzit cuptorul la 175°C. Când aluatul avea o grosime de 3-4 mm am decupat forme rotunde în număr par. Jumătate dintre acestea au fost decupate în mijloc, dându-le formă de inel.
Am strâns restul de aluat, și l-am întins iar. Am continuat să decupez fursecuri. Am folosit și forme mai mari, pe care le-am decupat în formă de floare în mijloc. Le-am copt în mai multe tranșe, timp de 10 minute sau până au prins culoare aurie pe margine. Când au fost gata le-am lăsat să se răcească pe un grătar.
Pentru asamblarea fursecurilor am pus în mijlocul fiecărui fursec întreg câte jumătate linguriță de gem. Am acoperit cu fursecurile decupate. Le-am pudrat cu zahăr încercând să nu acopăr și gemul.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!