Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
De-a lungul anilor această rețetă a fost reinterpretată și prezentată sub forma acestor fursecuri frumoase. Cu aspect elegant și gust savuros, aceste fursecuri umplute cu gem sunt perfecte pentru orice ocazie specială. Le poți face pentru a transforma o zi obișnuită într-una specială. Fursecurile Linzer sunt una din cele mai populare alegeri în perioada sărbătorilor de iarnă.
Poți folosi făină de migdale sau migdale decojite măcinate. Merg chiar și fulgi de migdale măcinați fin. Făina 000 este perfectă pentru această rețetă. Îți recomand să folosești zahăr pudră sau zahăr cristalin cât mai fin. Pentru aromă, poți folosi extract de vanilie sau pudră de coajă de lămâie sau portocale. Dacă îți place scorțișoara pui 1/4 linguriță.
Pentru început am cernut făina. În bolul unui mixer am pus făină, un praf de sare, zahărul pudră și făina de migdale. Le-am amestecat.
Peste acestea am pus untul foarte rece tăiat cuburi. Am lăsat să mixerul să amestece până am obținut o consistență nisipoasă. Am adăugat un ou, o lingură apă foarte rece și extractul de vanilie.
Am scos aluatul, l-am strâns în mâini până s-a omogenizat și s-a legat. L-am pus peste folie alimentară, i-am dat o formă dreptunghiulară ca să fie mai ușor de întins, apoi l-am împachetat și l-am pus în frigider o oră.
După acest interval l-am scos de la rece, l-am pus între două foi de copt și l-am întins. În acest timp am preîncăzlzit cuptorul la 175°C. Când aluatul avea o grosime de 3-4 mm am decupat forme rotunde în număr par. Jumătate dintre acestea au fost decupate în mijloc, dându-le formă de inel.
Am strâns restul de aluat, și l-am întins iar. Am continuat să decupez fursecuri. Am folosit și forme mai mari, pe care le-am decupat în formă de floare în mijloc. Le-am copt în mai multe tranșe, timp de 10 minute sau până au prins culoare aurie pe margine. Când au fost gata le-am lăsat să se răcească pe un grătar.
Pentru asamblarea fursecurilor am pus în mijlocul fiecărui fursec întreg câte jumătate linguriță de gem. Am acoperit cu fursecurile decupate. Le-am pudrat cu zahăr încercând să nu acopăr și gemul.
Poftă bună!