Clătite cu spanac și brânză

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 100g cremă de brânză

Mod de preparare

Pentru aceste clătite, folosește făina albă superioară 000 Băneasa, un ajutor de nădejde de fiecare dată. Cu ocazia lansării filmului Întors pe Dos 2, făina albă superioară Băneasa are un nou ambalaj, pe care poți găsi mai multe detalii legate de un super concurs cu multe premii!

Găsiți mai jos toți pașii necesari pregătirii rețetei:

Pasul 1

Într-un blender, pune apa și spanacul și mixează totul bine până obții un piure.

Așează o strecurătoare deasupra unui bol și pasează piureul prin sită, apăsând bine cu ajutorul unei linguri, astfel încât să obții cât mai mult lichid verde.

Aruncă resturile rămase de la spanac.

Pasul 2

Într-un bol, bate ouăle, uleiul și sarea și amestecă totul până s-au omogenizat toate. Toarnă laptele, după care continuă cu amestecul de spanac și apă și amestecă din nou.

Adaugă jumătate din cantitatea de făină și amestecă cu ajutorul unui tel, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Ulterior, adaugă restul de făină și omogenizează din nou. Vei observa cum aluatul capătă o culoare verde tare frumoasă.

Pasul 3

Pune vasul la frigider pentru 30 de minute pentru ca glutenul să se dezvolte. Aluatul poate sta chiar câteva ore bune la frigider. După 30 de minute, aluatul va fi mai gros. Dacă ți se poare prea gros, mai poți adăuga câteva linguri de lapte.

Pasul 4

Pune tigaia de clătite pe foc, picură câteva picături de ulei, întinde uleiul pe toată suprafața tigăii cu ajutorul unei pensule sau a unui șervețel.

Ia jumătate de polonic de compoziție și toarnă în mijlocul tigăii. Rotește imediat tigaia de la stânga la dreapta pentru a distribui uniform compoziția în tigaie. Aici vei observa cum clătita va deveni de un verde aprins!

Pasul 5

Dacă îți dorești clătite mai subțiri, ă jumătate de polonic este mai mult decât suficient pentru o clătită. Dacă vrei clătite mai groase, poți pune mai multă compoziție.

Pasul 6

După câteva secunde, întoarce clătita și pe partea cealaltă și coace-o până este gata. Repetă operațiunea și cu restul de aluat.

Cât sunt ușor calde, umple clătitele cu cremă de brânză, dup care rulează-le. Se pot consuma și reci. Dacă îți plac clătitele calde, poți alege să nu le umpli pe toate cu brânză și să le păstrezi la frigider. În momentul servirii, încălzește-le și apoi umple-le cu cremă de brânză.

Sunt delicioase!

Cumpără cel puțin 2 produse participante în promoție, scanează codul QR de pe ambalaj și înscrie bonul fiscal pe pagina concursului. Sărbătorește lansarea filmului Întors pe Dos 2, cea mai nouă producție Disney și pixar și poți câștiga super premii!

Vezi nou film în cinema!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

rulouri-cu-capsune-5
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12