Clătite cu spanac și brânză

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 100g cremă de brânză
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Clătitele cu spanac și brânză sunt un preparat ideal pentru un brunch, alături de un pahar de vin alb. Aceste clătite sărate cu umplutură de cremă de brânză sunt cea mai bună modalitate de a-ți impresiona prietenii. Este o rețetă foarte simplă și va fi gata în doar câteva minute.

Pasul 1

Într-un blender, pune apa și spanacul și mixează totul bine până obții un piure. Așază o strecurătoare deasupra unui bol și pasează piureul prin sită, apăsând bine cu ajutorul unei linguri, astfel încât să obții cât mai mult lichid verde. Aruncă resturile rămase de la spanac.

Pasul 2

Într-un bol, bate ouăle, uleiul și sarea și amestecă totul până s-au omogenizat bine. Toarnă laptele, după care continuă cu amestecul de spanac și apă și amestecă din nou. Adaugă jumătate din cantitatea de făină și amestecă cu ajutorul unui tel, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Ulterior, adaugă restul de făină și omogenizează din nou. Vei observa cum compoziția pentru clătite cu spanac și brânză capătă o culoare verde tare frumoasă.

Pasul 3

Pune vasul la frigider pentru 30 de minute pentru ca glutenul să se dezvolte. Compoziția poate sta chiar câteva ore bune la frigider. După 30 de minute, aluatul va fi mai gros. Dacă ți se pare prea gros, mai poți adăuga câteva linguri de lapte.

Pasul 4

Pune tigaia de clătite pe foc, picură câteva picături de ulei, întinde uleiul pe toată suprafața tigăii cu ajutorul unei pensule sau a unui șervețel. Ia jumătate de polonic de compoziție și toarnă în mijlocul tigăii. Rotește imediat tigaia de la stânga la dreapta pentru a distribui uniform compoziția în tigaie. Aici vei observa cum clătita va deveni de un verde aprins!

Pasul 5

Dacă îți dorești clătite subțiri, o jumătate de polonic este mai mult decât suficient pentru o clătită. Dacă vrei clătite mai groase, poți pune mai multă compoziție.

Pasul 6

După câteva secunde, întoarce clătita și pe partea cealaltă și coace-o până este gata. Repetă operațiunea și cu restul de compoziție.

Cât sunt ușor calde, umple clătitele cu cremă de brânză, după care rulează-le. Se pot consuma atât calde, cât și reci. Dacă îți plac clătitele calde, poți alege să nu le umpli pe toate cu brânză și să le păstrezi la frigider. În momentul servirii, încălzește-le și apoi umple-le cu cremă de brânză. Sunt delicioase!

 

TRUCURI PENTRU CELE MAI BUNE CLĂTITE CU SPANA ȘI BRÂNZĂ

  • Primul pas important în a face cele mai bune clătite cu spanac și brânză este alegerea ingredientelor de calitate. Făina proaspătă, de preferat cea superioară 000 Băneasa, conferă clătitelor o textură fină și pufoasă.
  • Alege o tigaie antiaderentă sau de fontă fără zgârieturi. Stratul antiaderent sau păstrarea în condiții bune a tigăii de fontă poate ajuta la minimizarea lipirii.
  • Preîncălzește tigaia la temperatura potrivită și asigură-te că tigaia este bine încălzită înainte de a adăuga aluatul pentru clătite.
  • Așteaptă până când clătita se desprinde singură. Nu te grăbi să întorci clătita prea repede. Las-o să se gătească suficient pe o parte până când se desprinde ușor de pe tigaie înainte de a o întoarce.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

36