Ciorbă de legume cu paste Băneasa

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă Vară Băneasa

Ingrediente

  • 3 morcovi medii
  • 1 ceapă mare
  • 1 felie de țelină (cât un deget)
  • 1 rădăcina mică pastarnac/pătrunjel
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 mâna fasole păstăi congelate
  • 5-6 buchetele de conopidă
  • 5-6 buchetele de broccoli
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel mic
  • 1 cățel usturoi
  • Sare
  • 1/4 linguriță boabe de piper
  • frunze de leuștean
  • 500 ml zeamă de varză murată/500 ml borș
  • 4 linguri suc de roșii gros(2 linguri rase bulion)
  • 2 linguri ulei
  • 200g romburi cu 4 ouă Băneasa

Mod de preparare

O ciorbă de vara doar cu legume de sezon pe care le-am cules din grădina este cu siguranță una din cele mai gustoase. Încercați să profitați la maxim de tot ce va oferă acest sezon pentru mâncăruri pline de savoare.

Pasul 1

Pregătim toate legumele, apoi tăiem ceapă în jumătate. O jumătate o tocăm cuburi mici, o jumătate o înțepam cu scobitori, să nu se desfacă la fiert. Tăiem morcovii rondele subțiri și îi punem la călit cu ceapă tocată. Călim doar până se înmoaie puțîn ceapă.

Pasul 2

Punem la fiert 1.5 l de apă. Când da în clocot adăugăm morcovii căliți cu ceapă, restul de ceapă, țelină, pastarnacul, ardeii tocați cuburi, cartoful tăiat în cuburi medii, dovlecelul tăiat cubulețe sau felii, boabe de piper și o frunză de dafin.

Pasul 3

După 15 minute adăugăm fasolea congelată, broccoli, conopidă, un cățel de usturoi întreg, sucul de roșii și lăsăm pe foc până se fierb toate legumele. Dacă este nevoie adăugăm apă caldă, astfel încât legumele să fie acoperite de lichid.

Pasul 4

Separat fierbem zeamă de varză acră sau borșul (în funcție de sezon și preferințe), apoi le strecurăm. Cu 5 minute înainte să oprim focul adăugăm zeamă de varză (borșul) și leușteanul. Asezonăm cu sare dacă este nevoie înainte să oprim focul. Când luăm ciorbă de pe foc scoatem din oală frunzele de leuștean și ceapă care nu a fost tocată.

Pasul 5

Fierbem pastele separat în apă cu sare, apoi le punem în ciorbă. Servim ciorba fierbinte.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3