Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
O ciorbă de vara doar cu legume de sezon pe care le-am cules din grădina este cu siguranță una din cele mai gustoase. Încercați să profitați la maxim de tot ce va oferă acest sezon pentru mâncăruri pline de savoare.
Pregătim toate legumele, apoi tăiem ceapă în jumătate. O jumătate o tocăm cuburi mici, o jumătate o înțepam cu scobitori, să nu se desfacă la fiert. Tăiem morcovii rondele subțiri și îi punem la călit cu ceapă tocată. Călim doar până se înmoaie puțîn ceapă.
Punem la fiert 1.5 l de apă. Când da în clocot adăugăm morcovii căliți cu ceapă, restul de ceapă, țelină, pastarnacul, ardeii tocați cuburi, cartoful tăiat în cuburi medii, dovlecelul tăiat cubulețe sau felii, boabe de piper și o frunză de dafin.
După 15 minute adăugăm fasolea congelată, broccoli, conopidă, un cățel de usturoi întreg, sucul de roșii și lăsăm pe foc până se fierb toate legumele. Dacă este nevoie adăugăm apă caldă, astfel încât legumele să fie acoperite de lichid.
Separat fierbem zeamă de varză acră sau borșul (în funcție de sezon și preferințe), apoi le strecurăm. Cu 5 minute înainte să oprim focul adăugăm zeamă de varză (borșul) și leușteanul. Asezonăm cu sare dacă este nevoie înainte să oprim focul. Când luăm ciorbă de pe foc scoatem din oală frunzele de leuștean și ceapă care nu a fost tocată.
Fierbem pastele separat în apă cu sare, apoi le punem în ciorbă. Servim ciorba fierbinte.
Poftă bună!