Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Gogoșile sunt un desert clasic și îndrăgit de toată lumea, perfect pentru orice ocazie. Aceste delicii pufoase și aurii, prîjite până devin crocante la exterior și moi la interior, sunt adesea pudrate cu zahăr, glazurate sau umplute cu diverse creme.
Cu un gust nostalgic de copilărie, gogoșile aduc bucurie și satisfacție la fiecare mușcătură, fiind ideale pentru a fi savurate alături de familie și prieteni.
Fie că le servești la micul dejun, ca gustare dulce sau la desert, gogoșile rămân întotdeauna o alegere delicioasă și apreciată de toți!
VEDETA REȚETEI
Pregătirea aluatului:
Într-un bol, pune iaurtul, ouăle, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie. Amestecă totul până obții o compoziție omogenă.
Peste compoziție, cerne făina amestecată cu praful de copt și sarea. Cu ajutorul unui tel, amestecă încet, până obții o compoziție vâscoasă. Lasă deoparte.
Gătirea gogoșilor cu iaurt:
Într-o tigaie adâncă sau într-un vas mai larg, pune uleiul. Pune vasul pe foc și adu uleiul aproape de punctul de gătire. Măsoară temperatura acestuia cu un termometru de bucătărie. Încinge uleiul la 170 de grade Celsius.
Este foarte important să încingi uleiul la o temperatură optimă, astfel încât gogoșile să se gătească uniform, să nu se ardă sau să fie crude pe dinăuntru.
Pentru a da o formă rotundă gogoșilor și pentru a fi mai ușor de manevrat aluatul, folosește o lingură specială pentru înghețată. dacă nu ai așa ceva la îndemână, poți folosi 2 linguri obișnuite: cu o lingură ia aluatul din bol, iar cu cealaltă, te vei ajuta să scoți aluatul din lingură și să pice direct în tigaia cu uleiul încins.
Pentru a evita lipirea aluatului de lingură, trece prima dată lingura ușor prin ulei, după care poți lua din compoziție și poți pune direct în tigaie.
Pune aproximativ 6 gogoși în tigaie și prăjește-le pe toate părțile. Cu ajutorul unei spumiere, scoate gogoșile și așează-le pe o tavă acoperită cu prosoape absorbante de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.
Continuă cu restul compoziției.
Cât sunt calde, pudrează cu zahăr pudră aceste gogoși cu iaurt. Pentru o notă fresh, pune-le pe platoul de servit alături de zmeură proaspătă și dulceață de zmeură.
Consumă gogoșile calde pudrate cu zahăr. Gogoșile rămase se pot reîncălzi câteva secunde la cuptorul cu microunde.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!