Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Mămăligă cremoasă cu 4 feluri de brânză
Mămăliga cremoasă cu 4 feluri de brânză este una din mâncărurile noastre preferate! Încă de când eram mică, iubeam mămăliga cu brânză și, pornind de la rețeta clasică am adăugat brânzeturile preferate ale noastre și ale copiilor – mozzarella, parmezan, ricotta și, bineînțeles, preferata all time – brânză de burduf. Am adăugat și afumătură, desigur – slăninuță prăjită și cârnăciori afumați. Un deliciu!
Dacă și voi sunteți că mine și evitați să faceți mămăligă pentru că vă e groază să amestecați încontinuu minute în șir sau să stați cu ochii pe oală, vă veți bucura să știți de mălaiul cu fierbere rapidă, în 3 minute, de la Băneasa.
Punem apa la fiert. Când dă în clocot, punem sare după gust. Adăugăm mălaiul în ploaie, amestecând bine. Fierbem 3 minute la foc mare, amestecând mereu până avem consistența dorită. Adăugăm untul, parmezanul și mozzarella. Amestecăm până sunt topite.
Punem în vasul uns cu unt (am folosit un vas rotund de 30cm diametru) jumătate din mămăligă. Deasupra punem brânza de burduf, apoi încă un strat de mămăligă. Ungem cu ricotta, punem restul de brânză de burduf și apoi slănină prăjită și carnăciorii afumați.
Rețeta de mămăligă cremoasă cu 4 feluri de brânză este gata! Și uite așa avem un prânz sau o cină rapidă, gata în mai puțin de 15 minute, cu mălaiul Băneasa. Poftă bună și să vă fie de cel mai bine!