Chec cu iaurt și fructe

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

14

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g făină 000 Băneasa
  • 3 ouă mari (4 dacă sunt mici)
  • 150g zahăr
  • o linguriță esență de vanilie
  • 120g iaurt grecesc
  • 100ml ulei sau 100g unt topit
  • un pliculeț praf de copt
  • un praf sare
  • 250g prune

Mod de preparare

Cu o textură pufoasă și un gust echilibrat între dulce și răcoritor, acest chec este perfect pentru orice moment al zilei. Iaurtul îi oferă o consistență delicată, iar fructele adaugă un strop de culoare și savoare.

Simplu de preparat și pe placul tuturor, este alegerea ideală pentru momentele de răsfăț!

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180°C, tapetăm cu unt și făină/hârtie de copt sau spray non stick o tavă de chec (30×12 cm).

Într-un bol încăpător punem ouăle, zahărul, vanilia. Mixăm cu mixerul la viteză mare 10 min sau până ouăle își dublează volumul. Adăugăm iaurtul și uleiul, mixăm foarte bine.

Pasul 2

Cu ajutorul unei site, cernem peste compoziție făina, praful de copt, sarea. Le amestecăm până avem un auat omogen. Punem aluatul în tavă, nivelăm cu spatula.

Spălăm prunele și le tăiem felii. Le așezăm deasupra checului și, opțional, presăram zahăr cu scorțișoară.

Coacem 30 min, la 180°C, pe grătarul din mijloc al cuptorului.

Pasul 3

După 30 min, când checul e auriu, îl acoperim cu folie de aluminiu și îl coacem alte 25-30 min sau până trece testul scobitorii.

Rețeta de Chec cu iaurt și fructe este gata! Lăsăm checul să se răcească foarte bine înainte de feliere.

Să vă fie de cel mai bine!

Tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • Să începem cu ouăle – eu am folosit 4 ouă pentru că erau ouă de casă, foarte mici – însă dacă folosiți ouă mărimea L sau XL, 3 ouă vor fi suficiente;
  • Este foarte important să mixăm zahărul și ouăle minim 10 minute cu mixerul la viteză mare, până ouăle își dublează volumul și granulele de zahăr nu se mai simt. Asftel vom obține un chec aerat și pufos;
  • Putem folosi 100ml ulei de floarea soarelui sau 100g unt topit, în funcție de preferințe și de ceea ce avem la îndemână;
  • La capitolul fructe, putem folosi diverse fructe, proaspete sau congelate – căpșuni, zmeură, afine, mure, caise, pere, prune, struguri. În funcție de fructele folosite, ajustăm timpul de coacere al checului – primele 30 de minute coacem fără folie de aluminiu, până checul este auriu și a crescut frumos. Apoi acoperim checul cu folie de aluminiu și coacem alte 20-30 min sau până trece testul scobitorii – o scobitoare introdusă în mijlocul checului, în partea cea mai înaltă, iese curată, fără urme de aluat.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8