Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru blatul de cacao:
Pentru blatul de vanilie:
Pentru cremă:
Pentru topping:
Prăjitura “televizor” pe care mulți dintre noi am mâncat-o în copilărie, a suferit o mică transformare și a devenit mult mai delicioasă. O cremă colorată și aromată, dă un farmec aparte acestei prăjituri.
Pentru început pregătim blatul de cacao.
Mixăm untul și zahărul până devin ca o cremă, apoi adăugăm 3 ouă și 2 gălbenușuri. Cele 2 albușuri păstrate le batem până devin o spumă tare.
Adăugăm cacao, lapte și făină amestecată cu praful de copt, apoi încorporăm albușurile bătute spumă tare.
Coacem în tava mare a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C până trece testul cu scobitoarea.
Preparăm apoi blatul cu vanilie.
Mixăm albușurile spumă tare și adăugăm gălbenușurile unul câte unul, apoi adăugăm esență de vanilie, uleiul și apă.
Încorporăm făină amestecată cu praf de copt.
Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20-25 minute (tava are dimenisunile la 1/2 față de cea de copt pe lungime sau lățime).
Cât timp de coace blatul pregătim crema. Fierbem laptele cu zahăr, semințele din 1/2 păstaie de vanilie și o lingură vârfuita de făînă până se îngroașă că o budincă. Lăsăm să se răcească, apoi o amestecăm cu cacao, cafea, lichior de ciocolată și unt.
Însiropăm ușor blatul cu cacao tăiat pe jumătate, apoi întindem crema peste el. Acoperim cu blatul alb, punem iar crema și terminăm cu blatul de cacao.
Topim ciocolata la baine-marie cu 2 linguri lapte, apoi o amestecăm cu o lingură de unt și 50 ml frișcă lichidă. Turnăm cât este caldă peste prăjitură. Când se răcește glazura, dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.
Tăiem prăjitură “televizor” în cuburi și servim.
Poftă bună!