Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Chec aperitiv cu porumb, măsline, ardei și cașcaval este foarte ușor de făcut. Are multe legume și poate fi luat ca gustare la birou sau în parc la picnic sau în călătorii.
În general, ideea de chec este asociată cu desert. Însă putem apela și la o variantă sărată atunci când ne dorim o gustare care nu este dulce. Deși trebuie să deschideți cuptorul pentru acest chec, eu vă asigur că o să merite!
Puteți face chiar două checuri o dată și puteți congela unul dintre ele. Rezistă foarte bine la congelator chiar și 2 luni. Checul rămas, îl puteți păstra la frigider până în momentul în care doriți să îl consumați. Rezistă bine și la temperatura camerei.
Partea și mai bună la acest chec este faptul că puteți pune cam ce doriți în el, diferite tipuri de brânzeturi, legume sau chiar bucățele de șuncă sau cârnați. Este și o idee bună să folosiți resturile din frigider pe care nu mai doriți să le consumați ca atare.
VEDETA REȚETEI
Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Pregătiți ingredientele: tăiați rondele măslinele verzi, tăiați cubulețe ardeiul kapia, tocați mărunt mărarul.
Într-un bol, bateți ouăle împreună cu sarea și piperul, adăugați oregano și busuiocul uscat și amestecați bine. Adăugați uleiul și laptele și amestecați foarte bine. Încorporați făina cernută amestecată cu praful de copt. Peste amestec, puneți porumbul scurs de apă, măslinele, ardeiul kapia tocat, cașcavalul ras și mărarul tocat.
Turnați compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Sau puteți să tapetați tava cu hârtie de copt. Dați checul la cuptorul încins pentru 50-60 de minute până ce checul capătă o culoare aurie. Faceți testul cu scobitoarea, deoarece compoziția este puțin mai densă.
După ce este gata, scoateți checul de la cuptor, lăsăți-l să se răcorească 15 minute în tavă, apoi scoateți-l pe un grătar de bucătărie și lăsați-l să se răcească complet.
Este un chec delicios și foarte versatil. Un mod foarte bun de a salva resturile din frigider, însă și o gustare sănătoasă și delicioasă!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!