Chec aperitiv

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 220g făină 000 Băneasa
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 4 ouă
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • Sare și piper
  • 70ml lapte50ml ulei de floarea soareului
  • 100g porumb din conservă
  • 100g măsline verzi fără sâmburi
  • 1 ardei kapia roșu
  • 70g cașcaval
  • 1 legătură mărar

Mod de preparare

Chec aperitiv cu porumb, măsline, ardei și cașcaval este foarte ușor de făcut. Are multe legume și poate fi luat ca gustare la birou sau în parc la picnic sau în călătorii.

În general, ideea de chec este asociată cu desert. Însă putem apela și la o variantă sărată atunci când ne dorim o gustare care nu este dulce. Deși trebuie să deschideți cuptorul pentru acest chec, eu vă asigur că o să merite!

Puteți face chiar două checuri o dată și puteți congela unul dintre ele. Rezistă foarte bine la congelator chiar și 2 luni. Checul rămas, îl puteți păstra la frigider până în momentul în care doriți să îl consumați. Rezistă bine și la temperatura camerei.

Partea și mai bună la acest chec este faptul că puteți pune cam ce doriți în el, diferite tipuri de brânzeturi, legume sau chiar bucățele de șuncă sau cârnați. Este și o idee bună să folosiți resturile din frigider pe care nu mai doriți să le consumați ca atare.

Pasul 1

Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Pregătiți ingredientele: tăiați rondele măslinele verzi, tăiați cubulețe ardeiul kapia, tocați mărunt mărarul.

Pasul 2

Într-un bol, bateți ouăle împreună cu sarea și piperul, adăugați oregano și busuiocul uscat și amestecați bine. Adăugați uleiul și laptele și amestecați foarte bine. Încorporați făina cernută amestecată cu praful de copt. Peste amestec, puneți porumbul scurs de apă, măslinele, ardeiul kapia tocat, cașcavalul ras și mărarul tocat.

Pasul 3

Turnați compoziția într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Sau puteți să tapetați tava cu hârtie de copt. Dați checul la cuptorul încins pentru 50-60 de minute până ce checul capătă o culoare aurie. Faceți testul cu scobitoarea, deoarece compoziția este puțin mai densă.

Pasul 4

După ce este gata, scoateți checul de la cuptor, lăsăți-l să se răcorească 15 minute în tavă, apoi scoateți-l pe un grătar de bucătărie și lăsați-l să se răcească complet.

Este un chec delicios și foarte versatil. Un mod foarte bun de a salva resturile din frigider, însă și o gustare sănătoasă și delicioasă!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

10