Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru modul de preparare al rețetei de Cataif cu fidea și mozzarella, apăsați cu încredere PLAY la rețeta video de mai jos
Toate deseturile cu iz oriental îmi sunt foarte dragi, pentru că îmi aduc aminte de copilărie și prietenii noștri arabi, care ne aduceau de fiecare dată “dulciuri de acasă”. Așa am gustat prima dată toate aceste bunătăți super-insiropate și super-aromate, cu nucă, fistic, apă de trandafir sau portocal, miere…
În Turcia se folosesc niște tăieței speciali pentru Cataif – “Tel kadayif” – niște tăieței foarte subțiri. În varianta noastră de Cataif cu fidea și mozzarella, folosim fideaua scurtă cu 8 ouă de la Băneasa, care este perfectă pentru această rețeta și va explic și de ce 😊 Este o fidea foarte fină și foarte aromată, cu gust deosebit de ou, exact că fideaua de casă. Are timpul de gătire de 1 minut și asta înseamnă că nu rămâne prea crocantă în cataif, ci doar exact cât trebuie.
Gama de paste cu 8 ouă de la Paste Băneasa îmi este foarte dragă și o folosesc foarte des în Teo’s Kitchen, pentru că sunt pastele care au gustul, textura și culoarea tăițeilor de casă pregătiți de Buni Sia. Sunt paste obținute din grâu de cea mai bună calitate și ou lichid, vin într-o varietate de forme și dimensiuni, perfecte pentru orice rețetă!
Noi folosim azi fideaua scurtă cu 8 ouă, dar în această gama găsiți și tăiței, tăieței lați și fidea cuiburi.