Cataif cu fidea și mozarella

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g fidea scurtă cu 8 ouă Băneasa
  • 300g unt toping
  • 500g mozzarella
  • 2 căni zahăr
  • 2 căni apă
  • coajă de la o lămâie
  • coajă de la o portocală
  • esență rom după gust
  • 100g nuci tocate

 

Pentru modul de preparare al rețetei de Cataif cu fidea și mozzarella, apăsați cu încredere PLAY la rețeta video de mai jos

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Toate deseturile cu iz oriental îmi sunt foarte dragi, pentru că îmi aduc aminte de copilărie și prietenii noștri arabi, care ne aduceau de fiecare dată “dulciuri de acasă”. Așa am gustat prima dată toate aceste bunătăți super-insiropate și super-aromate, cu nucă, fistic, apă de trandafir sau portocal, miere…

În Turcia se folosesc niște tăieței speciali pentru Cataif – “Tel kadayif” – niște tăieței foarte subțiri. În varianta noastră de Cataif cu fidea și mozzarella, folosim fideaua scurtă cu 8 ouă de la Băneasa, care este perfectă pentru această rețeta și va explic și de ce 😊 Este o fidea foarte fină și foarte aromată, cu gust deosebit de ou, exact că fideaua de casă. Are timpul de gătire de 1 minut și asta înseamnă că nu rămâne prea crocantă în cataif, ci doar exact cât trebuie.

Gama de paste cu 8 ouă de la Paste Băneasa îmi este foarte dragă și o folosesc foarte des în Teo’s Kitchen, pentru că sunt pastele care au gustul, textura și culoarea tăițeilor de casă pregătiți de Buni Sia. Sunt paste obținute din grâu de cea mai bună calitate și ou lichid, vin într-o varietate de forme și dimensiuni, perfecte pentru orice rețetă!

Noi folosim azi fideaua scurtă cu 8 ouă, dar în această gama găsiți și tăiței, tăieței lați și fidea cuiburi.

 

Cataif cu fidea si mozzarella – o rețetă atât de simplu de preparat!

  • Künefe este un desert oriental (foarte popular în Turcia), un cataif (respectiv o prăjitură făcută din fidea foarte subțire, așezată în straturi și însiropată). În general pentru künefe se folosește o brânză grasă, nesărată, așezată într două straturi de blat;
  • Mozzarella este perfectă pentru rețeta aceasta! Trebuie să o scurgem bine de zer și să o tamponăm cu prosop de hârtie. Apoi o feliem sau o rupem fâșii cu mâna. Eu prefer să o tai felii, pentru ca stratul de brânză să fie generos și vizibil în cataif;
  • În siropul de la rețeta de Cataif cu fidea și mozzarella am adăugat și coajă de lămâie și portocală, dar și esență de rom. Puteți adăuga și miere, apă de portocal sau trandafir, în funcție de preferințele și gusturile voastre;
  • Peste stratul de brânză sau stratul de deasupra al cataifului, puteți pune nuci, fistic, un amestec de nuci tocate grosier sau măcinate. Eu am pus nucă;
  • Trebuie neapărat să folosiți un unt proaspăt (pentru ca gustul lui să nu fie pregnant) și de foarte bună calitate.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...