Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Rețeta este perfectă pentru momentele în care vă doriți o mâncare ușoară și confortabilă, cu doar câteva ingrediente. Iubitorii de paste vor descoperi una din cele mai simple și mai bune rețete de paste la cuptor.
Am combinat pastele mele preferate din grâu dur,cu un sos de roșii cu busuioc, mozzarella și parmezan și am avut o cină foarte gustoasă.
Pentru ca să iasă perfect las câteva sfaturi aici:
1. Pastele se fierb în apă cu sare (la 1l de apăa se pune 1 linguriță de sare) și se scurg foarte bine, pentru ca după coacere să nu fie lipicioase.
2. Pentru ca brânză să nu fie îmbibată de sos, trebuie tăiată cuburi sau felii.
3. Mozzarella trebuie să fie bine scursă.
4. Busuiocul proaspăt rupt cu mâna vă mirosi mai puternic decât în cazul în care va fi tocat la cuțit.
5. Poți folosi orice tip de paste scurte din grâu dur de la Paste Băneasa, căci rezultatul va fi la fel de savuros.
6. Timpul de coacere depinde de puterea cuptorului, dar ar trebui să fie gata în maximum 10 minute. Vor fi gata când mozzarella se topește.
7. Se mănâncă calde, imediat cum sunt scoase din cuptor.
VEDETA REȚETEI
Pentru a pregăti sosul, am încins uleiul de măsline și am adăugat un cățel de usturoi. L-am lașat să aromatizeze uleiul, apoi am turnat sucul de roșii. Am scos cățelul de usturoi, apoi am adăugat sare, piper și frunze de busuioc proaspete pe care le-am rupt cu mâna. Am lăsat să fiarbă 15 minute la foc mic.
În acest timp, am pus la fiert pastele. Când apa a dat în clocot, am adăugat sarea și am pus pastele. Le-am lașat să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.
Am ras parmezanul, apoi am tăiat mozzarella. Am pus pastele scurse peste sos și am amestecat până când toate au fost îmbrăcate cu acesta.
Am pus jumătate din compoziția de paste într-un vas termorezistent, iar peste acestea, am aranjat jumătate din mozzarella și parmezan ras. Am acoperit cu restul de paste, apoi am pus mozzarella și parmezan. Am pus vasul în cuptorul preîncălzit la 220°C și l-am lașat în jur de 8 minute sau până s-a topit mozzarella.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!