Paste alla sorentina

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3

Paste din grâu dur Vară Băneasa

Ingrediente

  • 300g paste tip penne din grâu dur de la Paste Băneasa
  • 500g suc de roșii
  • 25 ml ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 20 g mozzarella
  • 50g parmezan ras fin
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • busuioc proaspăt
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta este perfectă pentru momentele în care vă doriți o mâncare ușoară și confortabilă, cu doar câteva ingrediente. Iubitorii de paste vor descoperi una din cele mai simple și mai bune rețete de paste la cuptor.

Am combinat pastele mele preferate din grâu dur,cu un sos de roșii cu busuioc, mozzarella și parmezan și am avut o cină foarte gustoasă.

Pentru ca să iasă perfect las câteva sfaturi aici:

1. Pastele se fierb în apă cu sare (la 1l de apăa se pune 1 linguriță de sare) și se scurg foarte bine, pentru ca după coacere să nu fie lipicioase.

2. Pentru ca brânză să nu fie îmbibată de sos, trebuie tăiată cuburi sau felii.

3. Mozzarella trebuie să fie bine scursă.

4. Busuiocul proaspăt rupt cu mâna vă mirosi mai puternic decât în cazul în care va fi tocat la cuțit.

5. Poți folosi orice tip de paste scurte din grâu dur de la Paste Băneasa, căci rezultatul va fi la fel de savuros.

6. Timpul de coacere depinde de puterea cuptorului, dar ar trebui să fie gata în maximum 10 minute. Vor fi gata când mozzarella se topește.

7. Se mănâncă calde, imediat cum sunt scoase din cuptor.

Pasul 1

Pentru a pregăti sosul, am încins uleiul de măsline și am adăugat un cățel de usturoi. L-am lașat să aromatizeze uleiul, apoi am turnat sucul de roșii. Am scos cățelul de usturoi, apoi am adăugat sare, piper și frunze de busuioc proaspete pe care le-am rupt cu mâna. Am lăsat să fiarbă 15 minute la foc mic.

Pasul 2

În acest timp, am pus la fiert pastele. Când apa a dat în clocot, am adăugat sarea și am pus pastele. Le-am lașat să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.

Pasul 3

Am ras parmezanul, apoi am tăiat mozzarella. Am pus pastele scurse peste sos și am amestecat până când toate au fost îmbrăcate cu acesta.

Pasul 4

Am pus jumătate din compoziția de paste într-un vas termorezistent, iar peste acestea, am aranjat jumătate din mozzarella și parmezan ras. Am acoperit cu restul de paste, apoi am pus mozzarella și parmezan. Am pus vasul în cuptorul preîncălzit la 220°C și l-am lașat în jur de 8 minute sau până s-a topit mozzarella.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

2