Budincă de macaroane cu brânzeturi

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

8

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g macaroane clasice Băneasa
  • 3-5 ouă (în funcție de mărime)
  • 200ml smântână dulce pentru gătit
  • sare și piper după gust
  • 400g brânză de vaci
  • 350g brânză de burduf
  • 80g parmezan dat pe răzătoare
  • 100g cașcaval dat pe răzătoare
  • 259g cubulețe bacon
  • legătură ceapă verde

Mod de preparare

Budincă de macaroane cu brânzeturi – o idee delicioasă pentru prânz sau cină, o rețeta pe care o va iubi toată familia, pentru că o poți personaliza ușor, în funcție de brânzeturile voastre preferate!

Rețeta de budincă de macaroane cu brânzeturi se pregătește foarte ușor și este ideală pentru cinele din timpul săptămânii, când toată familia se adună acasă, înfometată după o zi lungă la școală și la birou. Poți pregăti budincă de seară, iar a doua zi doar o dai la cuptor. La fel de potrivită este și pentru caserola de la birou, pentru că se poate mânca rece sau caldă. În plus, din cantitățile rețetei de Budincă de macaroane cu brânzeturi ies 8-10 porții, așa că vei avea mâncare pentru toată familia pentru minim 2 zile și este indicată și când ai musafiri la masă, mai ales iubitori de brânzeturi.

Am folosit macaroanele clasice Băneasa, pe care le știu și le iubesc încă din copilărie și sunt sigură că și voi! Sunt ideală pentru budinci și macaroane cu brânză, iar noi combinăm azi cele două rețete într-o delicioasă budincă cu brânzeturi!

Ce brânzeturi folosim? Cele preferate! Eu am folosit brânză de burduf, brânză de vaci, parmezan, cășcaval.

Ce mai putem folosi? Urdă, ricotta, cașcaval afumat, Grana Padano, cheddar, gorgonzola. Adăugăm și ouă și smântână dulce și gata!

Pasul 1

Mai întâi punem la fiert macaroanele în 4 litri de apă cu sare. Când apa clocotește, adăugăm macaroanele și le fierbe, timpul indicat pe ambalaj.

Pasul 2

Între timp, pregătim sosul.

Batem ouăle ca pentru omletă, împreună cu smântână dulce. Condimentăm cu sare și piper după gust. Adăugăm brânzeturile, amestecăm foarte bine. Adăugăm și baconul și ceapă verde. Opțional, le putem căli înainte.

Pasul 3

Scurgem macaroanele și le adăugăm peste brânzeturi. Amestecăm totul foarte bine și turnăm amestecul într-o tavă de 30×40 cm, bine unsă cu unt.

Nivelăm cu spatulă și dăm la cuptorul încins la 180°C, 25-30 min sau până budincă e rumenită.

Dacă avem răbdare, o lăsăm să se răcească înainte de feliere…dar știm cu toții că nu vom avea răbdare, pentru că budinca de macaroane cu brânzeturi este un deliciu! Sper din suflet să încercați rețeta, sunt sigură că va fi un hit!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...