Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru budinca de griș de orez:
Crema de lapte:
Pentru sirop:
Pentru decor:
Budinca de griș de orez în stil libanez este inspirată de rețeta „Nopți albe în Liban”. Are o textură cremoasă și arome plăcute. Budinca de gris de orez se face ușor și rapid, cu ingrediente simple pe care le găsești în orice supermarket.
Este un desert senzațional, perfect pentru a încheia o masă în familie, dar și pentru momente speciale cu prietenii. Dacă îți dorești să pregătești o masă cu temă orientală, acest desert va completa perfect meniul ales.
Budinca de griș de orez în stil libanez nu este doar un desert delicios, ci și o incursiune în bucătăria orientală. Aromele și textura catifelată fac din acest desert alegerea perfectă pentru iubitorii deserturilor simple și elegante. Dacă nu ai încercat-o până acum îți las pentru început rețeta video.
Mai jos găsești lista de ingredientele și modul de preparare prezentat pas cu pas.
VEDETA REȚETEI
Am pus laptele pe foc și am adăugat sarea și apa de trandafiri. Apoi am adăugat zahărul și grișul de orez. Am fiert budinca la foc mic, amestecând tot timpul, ca să nu se lipească.
Când s-a îngroșat am luat de pe foc și am adăugat 25g unt și extractul de vanilie. Am turnat într-o formă unsă cu unt, apoi am lăsat-o să aștepte la temperatura camerei.
În continuare am dizolvat amidonul cu 100ml smântână pentru frișcă. Am pus laptele într-o oală și am adăugat zahărul, restul de smântână pentru frișcă și amidonul dizolvat. Am lăsat la foc mic și am amestecat continuu până am obținut o consistență groasă de budincă.
Peste budinca de griș de orez am turnat crema de lapte. Am lăsat să se răcească la temperatura camerei, apoi a stat la frigider 4 ore.
Cu puțin timp înainte să tai budinca de griș de orez am pregătit siropul. Am fiert la foc mediu spre mic apă cu suc de lămâie, apă de trandafiri și zahăr. Când siropul s-a îngroșat puțin am oprit focul.
Am tocat fisticul, apoi am acoperit budinca de griș de orez cu acesta. Am tăiat cuburi și le-am pus pe farfurie. Opțional se pot presăra și petale de trandafiri uscați pentru ceai. Peste budinca din farfurie am turnat siropul.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!