Budincă de griș cu griș de orez

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

6

Griș de orez All season Băneasa

Ingrediente

  • 100g Griș de orez Băneasa!
  • 1 litru de lapte
  • 1 păstaie de vanilie
  • 80/100g de zahăr

Mod de preparare

Cine își mai amintește de gustul copilăriei de odinioară? De budincile cu griș pregătite de mămici, de prăjiturile cu griș sau de celebra budincă de griș?

De cele mai multe ori, acest produs reprezintă soluția salvatoare atunci când vine vorba despre rețete rapide, gustoase și sănătoase, fie că vorbim despre deserturi, fie că vorbim despre griș cu lapte, icre de casă cu griș sau de o rețetă de griș pentru bebeluși. Toate sunt încărcate de amintirea frumoasă a copilăriei!

Așadar, venim în întâmpinarea voastră cu cel mai nou produs Băneasa – Griș de orez!

Grișul de orez reprezintă o sursă de energie (carbohidrați „buni”), este ușor digerabil, are un conținut foarte scăzut de grăsimi și este fabricat 100% din orez, care în mod natural nu conține gluten și nu are colesterol.

Fiind un produs fără gluten, are o durată de păstrare îndelungată de 12 luni, dublă față de grișurile din grâu.

Este neutru la gust, permițându-i astfel să absoarbă aromele din ingredientele cu care este combinat. Așadar, ne bucurăm de versatilitate și creativitate în prepararea rețetelor.

Astăzi vă propunem cea mai gustoasă rețetă de griș cu lapte:

BUDINCĂ DE GRIȘ CU GRIȘ DE OREZ!

Pasul 1

Într-o oală cu fund dublu, adăugați laptele, pe care îl încălziți la foc mic.

Peste lapte, turnați zahărul (duoă gust; depinde cât de mult doriți să îl îndulciți), miezul de nucă și teaca de la păstaia de vanilie.

Lăsați amestecul la foc mic, până începe să fiarbă laptele, iar ulterior, scoateți teaca de la păstaia de vanilie.

Pasul 2

Adăugați grișul treptat, în ploaie, amestecând încontinuu cu telul (grișul de orez are timpul de fierbere foarte scurt, de doar 3 minute).

Pasul 3

Când ați obținut consistența dorită (un griș cremos), turnați compoziția în formele preferate și lăsați-l la rece pentru 2/3 ore (formele trebuie unse cu spray non-stick înainte de a le umple cu această compoziție).

Garnisiți cu gem de fructe de pădure și fructe proaspete!

Enjoy!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

tort-de-mere-cu-alune-de-padure-si-crema-fina-de-gris-0
Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

10

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4