Biscuiți șprițați

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

40

Făină de grâu Crăciun Delizia

Ingrediente

  • 400g făină Delizia pentru patiserie
  • 130g zahăr pudră
  • 250g unt moale (min 82% grăsime)
  • miezul de la o păstaie de vanilie
  • un praf sare
  • 4 gălbenușuri
  • zahăr pudră pentru garnisit

Mod de preparare

Îmi amintesc cu maaaare drag momentul magic în care Buni Sia atașa la mașina de tocat capătul special pentru biscuiți. Îl are de 125 de ani (eu cel puțin așa cred) și a fost folosit de sute de ori. De Buni Sia, de Mama Lucia, de toate mătușile și vecinele care îl împrumutau. Și Buni nu se încurca! Ori făcea “un vailing” de biscuit, ori nu făcea deloc! Pentru ea nu exista rețeta de biscuiți, fursecuri, plăcinte sau gogoși care să nu înceapă cu minim 1 kilogram de făină!

Biscuiți de casă spritati – de la rețeta bunicii la rețeta mea

Eu, ca o gospo-divă ce sunt, am adaptat rețeta din 2008 la cerințele din 2018, am redus cantitățile, am folosit un unt foarte fin și o făină specială – făină Delizia pentru Patiserie. Au ieșit niște biscuit aromați și atât de fragezi încât se topesc în gură! Am făcut 3 tăvi și abia-abia au rămas câțiva pentru fotografiile de final! DE-LI-CIOSI!

Pasul 1

Spumăm untul cu zahărul pudră și vanilia până granulele de zahăr nu se mai simt. Adăugăm gălbenușurile, amestecăm.

Pasul 2

Adăugăm făina și sarea, amestecăm până avem un aluat omogen, care nu se lipește de mâini sau pereții vasului. Punem aluatul într-un poș cu vârf stea.

Pasul 3

Șprițăm biscuiții direct în tavă, pe hârtie de copt. Coacem biscuiții în cuptorul încins la 180°C timp de 15-17 minute.

Poftă bună!

Sfaturi pentru o rețetă reușită:

  • Folosiți un unt de foarte bună calitate, cu minim 82%grăsime. Acesta face biscuiții atât de fragezi;
  • Folosiți zahăr pudră și nu zahăr tos – face biscuiții mai fini și veți obține mai rapid spumă de unt și zahăr;
  • Puteți adăuga în compoziție și coajă de lămâie, alături de miezul de la păstaia de vanilie;
  • Dacă nu aveți păstaie de vanilie, puteți folosi zahăr pudră vanilat;
  • Biscuiții se coc la 180°C timp de 15-17 minute. Cu cât coaceți mai multe tăvi de biscuit și cuptorul va fi tot mai încins, scădeți timpul de coacere de la o tavă la alta;
  • Aluatul preparat după rețeta aceasta de Biscuiți de casă șprițați poate fi folosit în poș cu vârf stea, așa cum am făcut eu, în mașina de tocat cu accesoriul special sau în presa specială pentru biscuiți;
  • După ce se răcesc, biscuiții pot fi pudrați cu zahăr sau pot fi scufundați în ciocolată topită, în funcție de preferințe.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10