Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Îmi amintesc cu maaaare drag momentul magic în care Buni Sia atașa la mașina de tocat capătul special pentru biscuiți. Îl are de 125 de ani (eu cel puțin așa cred) și a fost folosit de sute de ori. De Buni Sia, de Mama Lucia, de toate mătușile și vecinele care îl împrumutau. Și Buni nu se încurca! Ori făcea “un vailing” de biscuit, ori nu făcea deloc! Pentru ea nu exista rețeta de biscuiți, fursecuri, plăcinte sau gogoși care să nu înceapă cu minim 1 kilogram de făină!
Biscuiți de casă spritati – de la rețeta bunicii la rețeta mea
Eu, ca o gospo-divă ce sunt, am adaptat rețeta din 2008 la cerințele din 2018, am redus cantitățile, am folosit un unt foarte fin și o făină specială – făină Delizia pentru Patiserie. Au ieșit niște biscuit aromați și atât de fragezi încât se topesc în gură! Am făcut 3 tăvi și abia-abia au rămas câțiva pentru fotografiile de final! DE-LI-CIOSI!
Spumăm untul cu zahărul pudră și vanilia până granulele de zahăr nu se mai simt. Adăugăm gălbenușurile, amestecăm.
Adăugăm făina și sarea, amestecăm până avem un aluat omogen, care nu se lipește de mâini sau pereții vasului. Punem aluatul într-un poș cu vârf stea.
Șprițăm biscuiții direct în tavă, pe hârtie de copt. Coacem biscuiții în cuptorul încins la 180°C timp de 15-17 minute.
Poftă bună!