Biscuiți fragezi pentru Paște

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

80 min.

Porții

6

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

  • 250g făină Băneasa 000
  • 150g unt rece, cubulețe
  • 80g zahăr pudră vanilat
  • un praf sare
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri apă foarte rece

Mod de preparare

Azi pregătim împreună Biscuiți fragezi pentru Paște, o rețetă dedicată celor mici! Copii vor adora acești biscuiți, pentru că sunt atât de simpatici, pentru că un gust foarte bun, pentru că sunt ușor de ținut în mână. Adulții îi vor iubi pentru că se pregătesc extraordinar de repede și ușor și efectiv se topesc în gură, atât sunt de fragezi!

Biscuiți fragezi pentru Paște – tot ce trebuie să știi despre rețetă

Puteți foarte ușor dubla sau tripla cantitățile din rețetă, biscuiții vor ieși la fel de frumoși.

Este foarte important să lăsăm aluatul la rece înainte de folosire.

Găsim în magazine diverse creioane cu glazură colorată pentru a decora biscuiții în funcție de cum doresc cei mici. Este și o activitate foarte frumoasă pentru părinți și copii.

Chiar dacă timpul de coacere vi se pare scurt, este important să nu rumenim prea tare biscuiții, nu vor mai fi la fel de fragezi.

Pentru că folosim foarte puține ingrediente pentru rețeta de Biscuiți fragezi pentru Paște, este important ca ele să fie de calitate – unt de min 80% grăsime, vanilie de calitate și mai ales o făină foarte bună. De aceea am ales făină mea preferată – făină 000 de la Băneasa, ideală pentru orice fel de produse de patiserie, de la biscuiți la prăjituri, de la tarte la cozonac.

Hai să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de Biscuiți fragezi pentru Paște! Folosim un robot de bucătărie pentru pregătirea aluatului, dar putem la fel de bine să frământăm de mâna. Singură condiție este să ne mișcăm foarte repede, pentru a nu topi untul de la căldură mânilor.

Pasul 1

Punem în blender făina, untul, zahărul pudră, sarea. Amestecăm câteva secunde, până compoziția arată ca un pesmet granulat mare. Adăugăm gălbenușurile și continuăm să mixăm. Adăugăm 2 linguri apă foarte rece. Aluatul se va lega foarte rapid.

Pasul 2

Mutăm aluatul pe folie alimentară, formăm un disc, dăm la rece minim 30 min înainte de folosire. Încălzim puțin aluatul în mâini, apoi îl întindem pe masă tapetată cu puțină făină, într-o foaie de ½ cm grosime.

Decupăm biscuiții. Remodelăm aluatul rămas, îl întindem din nou, decupăm alți biscuiți.

Pasul 3

Așezăm biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Ungem marginile cu albuș, presărăm nuci/alune măcinate. Coacem 10-12 min în cuptorul încins la 180°C. Decorăm biscuiții cu glazură colorată.

Rețeta de Biscuiți fragezi pentru Paște este gata și abia așteaptă să fie pe masă voastră de sărbătoare!

Alături de Băneasa vă dorim un Paște Fericit alături de cei dragi!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Placinta cu varza
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

8