Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Azi pregătim împreună Biscuiți fragezi pentru Paște, o rețetă dedicată celor mici! Copii vor adora acești biscuiți, pentru că sunt atât de simpatici, pentru că un gust foarte bun, pentru că sunt ușor de ținut în mână. Adulții îi vor iubi pentru că se pregătesc extraordinar de repede și ușor și efectiv se topesc în gură, atât sunt de fragezi!
Puteți foarte ușor dubla sau tripla cantitățile din rețetă, biscuiții vor ieși la fel de frumoși.
Este foarte important să lăsăm aluatul la rece înainte de folosire.
Găsim în magazine diverse creioane cu glazură colorată pentru a decora biscuiții în funcție de cum doresc cei mici. Este și o activitate foarte frumoasă pentru părinți și copii.
Chiar dacă timpul de coacere vi se pare scurt, este important să nu rumenim prea tare biscuiții, nu vor mai fi la fel de fragezi.
Pentru că folosim foarte puține ingrediente pentru rețeta de Biscuiți fragezi pentru Paște, este important ca ele să fie de calitate – unt de min 80% grăsime, vanilie de calitate și mai ales o făină foarte bună. De aceea am ales făină mea preferată – făină 000 de la Băneasa, ideală pentru orice fel de produse de patiserie, de la biscuiți la prăjituri, de la tarte la cozonac.
Hai să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de Biscuiți fragezi pentru Paște! Folosim un robot de bucătărie pentru pregătirea aluatului, dar putem la fel de bine să frământăm de mâna. Singură condiție este să ne mișcăm foarte repede, pentru a nu topi untul de la căldură mânilor.
VEDETA REȚETEI
Punem în blender făina, untul, zahărul pudră, sarea. Amestecăm câteva secunde, până compoziția arată ca un pesmet granulat mare. Adăugăm gălbenușurile și continuăm să mixăm. Adăugăm 2 linguri apă foarte rece. Aluatul se va lega foarte rapid.
Mutăm aluatul pe folie alimentară, formăm un disc, dăm la rece minim 30 min înainte de folosire. Încălzim puțin aluatul în mâini, apoi îl întindem pe masă tapetată cu puțină făină, într-o foaie de ½ cm grosime.
Decupăm biscuiții. Remodelăm aluatul rămas, îl întindem din nou, decupăm alți biscuiți.
Așezăm biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Ungem marginile cu albuș, presărăm nuci/alune măcinate. Coacem 10-12 min în cuptorul încins la 180°C. Decorăm biscuiții cu glazură colorată.
Rețeta de Biscuiți fragezi pentru Paște este gata și abia așteaptă să fie pe masă voastră de sărbătoare!
Alături de Băneasa vă dorim un Paște Fericit alături de cei dragi!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!