Paste cu nucă și miere

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

3

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g serpentelli Băneasa
  • 180-200g nuci măcinate fin
  • 1 mână de stafide
  • 2 lingurițe unt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță coajă rasă de portocală
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare

Când pregătim ceva bun copiilor noștri inevitabil gândul ne poartă în propria noastră copilărie. Nimic nu părea mai bun și mai gustos pe acea vreme decât o porție de paste călduțe, cu nucă și miere de albine, bucuria dintre pauzele de joacă. Nimeni nu lăsa nimic în farfurie, oricât de mult ne doream să ne întoarcem la zbenguiala din fața blocului. Așa este și acum! S-au schimbat doar personajele.

Pasul 1

Fierbem pastele în apă clocotită cu sare și 1 lingură ulei. Când sunt fierte le scurgem, le clatim cu apă rece, apoi adăugăm untul, mierea și coajă rasă de portocale.

Pasul 2

Amestecăm apoi pastele cu nucile tocate fin și amestecate în prealabil cu zahăr pudră, zahăr vanilat, stafide și un praf de scorțișoară.

Pasul 3

Servim imediat.
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4