Paste cu legume – Pasta verdure

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3

Paste fără ou Vară Băneasa

Ingrediente

  • 300g farfalle Băneasa
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă galbenă medie
  • 1 vânătă mică
  • 1 zucchini mic
  • 1/2 ardei kapia roșu
  • 1 morcov foarte mic
  • 20ml apă
  • 1 ceașcă suc roșii
  • 1 cătel usturoi
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingură parmezan ras fin
  • parmezan ras mare pentru decor
  • frunze de busuioc pentru decor

Mod de preparare

O porție de paste cu legume proaspete de sezon sunt cea mai bună soluție pentru o masă rapidă și gustoasă.

Pasul 1

Alegem legume cât mai proaspete, pentru că vrem să oferim celor dragi o porție de paste super bune!
Tăiem vinetele și dovleceii in fâșii de mărimea pastelor, le sărăm și le lăsăm la scurs într-o sită.

Pasul 2

În acest timp tocăm o ceapă cât mai fin, iar ardeii și morcovii îi tăiem fâșii foarte subțiri. Le călim în ulei încins.

Pasul 3

Stingem cu 20 ml apă și lăsăm la foc mic până se evaporă lichidul. Adaugăm vinetele și dovleceii și continuăm să călim legumele. Punem pastele la fiert in apă cu sare.

Pasul 4

Când vinetele și dovleceii sunt călite adăugăm usturoiul pisat și amestecăm rapid 10 secunde, apoi stingem cu sucul de roșii. Presărăm oregano, sare și piper.

Pasul 5

Mai ținem pe foc maxim 2 minute, apoi stingem aragazul. Scurgem pastele, le clătim sub jet de apă rece și le amestecăm ușor cu legumele și parmezanul ras fin până se omogenizează.

Pasul 6

Înainte să servim presărăm parmezan ras mare și frunzulițe de busuioc.

Să aveți poftă!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC_1216
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2