Tăiței cu nucă și zahăr

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g tăiței cuiburi cu ouă Băneasa
  • 100g miez de nucă
  • 50g unt
  • 50g zahăr tos
  • un praf de scorțișoară

Mod de preparare

Tăițeii mei preferați – tăiței cu 8 ouă de la Paste Băneasa, care au exact gustul taițeilor de casă pregătiți de Buni când eram mici. Preparați cu ingrediente atent alese: ou lichid și grâu de cea mai bună calitate, tăiețeii Băneasa cu 8 ouă au o consistență ideală și gust deosebit.

Pentru rețeta de azi puteți folosi tăiței cu 8 ouă mai subțiri sau lați. Ambele variante sunt sub formă de cuiburi, pe care le puteți fierbe întregi pentru tăiței lungi sau le puteți sfărma înainte de a le pune la fiert, pentru tăiței scurți.

Am ales să folosesc miez de nucă măcinată grosier și nu dat prin mașină, pentru ca aromă de nuca să se simtă și mai bine. Înainte de a-l măcina, prăjim miezul de nucă într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Aceast pas ne ajută la intensificarea aromei. Am folosit unt topit pentru cremozitate, deși puteți folosi și ulei, untul adaugă savoare.

Tot pentru aromă, am folosit un praf de scorțișoară. Puteți folosi și esență de rom, în funcție de gusturile vostre.
Bineînteles, Rețeta de Tăiței cu nucă nu era completă fără zahăr sau “miere”, așa cum i se spune la Așchileu. Puteți folosi și zahăr brun. Cantitatea de zahăr, la fel ca și cea de nucă, sunt ajustabile în funcție de preferințe.
Trebuie să încercați rețeta de azi dacă ai avut bunici la țară, cu siguranță vă trezește amintiri plăcute, la fel ca mie! În ciuda faptului că vorbim de combinația nucă-zahăr-scorțișoară-rom, în Ardeal Rețeta de Tăiței cu nucă nu este considerată un desert, ci o masă principală.

Pasul 1

Punem 2 litri de apă la fiert. Când apa fierbe, adăugăm puțină sare și 200g tăieței. Fierbem tăițeii după instrucțiunile de pe ambalaj.

În cazul taițeilor cu 8 ouă, timpul de fierbere recomandat este de 5 minute.

Pasul 2

Cât timp fierb tăițeii, rumenim puțin miezul de nucă într-o tigaie, apoi îl măcinăm grosier. Dacă doriți o textură mai fină, treceți miezul de nucă prin mașină sau prin blender.

Pasul 3

Când tăițeii sunt fierți, îi scurgem din apă, fără a-i limpezi sub jet de apă rece.

Într-o tigaie încăpătoare topim untul. Peste unt, adăugăm tăițeii fierbinți, zahărul, nuca și scorțișoara. Amestecăm foarte bine.

Tăițeii cu nucă se mănâncă fierbinți, mai ales dacă folosim unt și nu ulei. Vă promit că sunt delicioși!

Dacă i-ați mâncat în copilărie îi veți redescoperi cu drag acum, iar dacă nu sunteți încă familiarizați cu rețeta, veți descoperi o adevărată comoară!

Vă recomand cu drag toată gama de paste cu 8 ouă de la Băneasa. Eu le folosesc deja de un an și vă invit să încercați și voi rețetele.

Să văa fie de cel mai bine! Dacă aveți încă bunici, bucurați-vă de ei și de rețete ca și cea de azi.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

baneasa-copiilor-masinute-cu-broccoli-0
Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

2