MUCENICI MUNTENEȘTI FIERȚI

Redusa 15 DESERT Mucenici Altele

Mucenici muntenesti fierti

Portii        Preparare    Gatire

8 portii    15 minute    8 minute

INGREDIENTE


400 g mucenici Baneasa

200 g nuca macinata

200 g zahar

2 batoane scortisoara

1 esenta rom

1 pastaie vanilie

putina sare

coaja de la o portocala

coaja de la o lamaie
 
 


In partea de sud a tarii, in special in zona Munteniei, se pregatesc acest tip de mucenici. Sunt diferiti de mucenicii moldovenesti pentru ca sunt fierti si se fac cu zeama aromata si delicioasa. In plus, reteta este de post si este extrem de iubita si de apreciata in Bucuresti si zona Munteniei. 

Reteta de mucenici muntenesti fierti este foarte usor de pregatit, mai ales daca avem mucenicii gata, adica pastele in forma traditionala de opt. 


Avand mucenicii gata pregatiti, reteta este una simpla si usoara. Pur si simplu ii fierbeti in apa clocotita pentru o perioada scurta de timp, apoi adaugati aromele. Eu am pus scortisoara si vanilie pe ca le-am adaugat de la inceput in apa pe care am pus-o la fiert. Cand mucenicii au fiert am adaugat si restul, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si neaparat multa nuca. 
Mucenicii nu trebuie sa fierba prea mult, ci sa ramana aldente. Asta pentru ca vor sta in lichidul fierbinte si vor continua sa se gateasca.

Reteta de la: Jamila Cuisine
^