Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste Carbonara a la Jamie Oliver
Nu îți place slănina? Nicio problemă, exista paste carbonara și cu o aromă specială fără să folosești gușa de porc ca în rețeta originală. O variantă extrem de apreciată de iubitorii de paste vine de la bine cunoscutul bucătar englez, autor de cărți de bucate, Jamie Oliver.
Vă prezentăm așadar o rețetă de paste carbonara in varianta lui Jamie Oliver, care înlocuiește slăninuța de porc cu cârnații. Este o rețetă foarte simplă, cu 5 ingrediente principale, care se prepară extrem de ușor.
Rețeta clasică de paste carbonara implică doar câteva ingrediente: paste din grâu dur, guanciale (gușă de porc), brânză Pecorino Romano și ou. Desigur, să nu uităm de piper! Mult piper! Fiind una dintre cele mai apreciate și renumite rețete de paste la nivel mondial, au apărut mai multe variațiuni și reinterpretări ale rețetei.
Așadar, vă provocăm să încercați rețeta reinventată de Paste Carbonara a la Jamie Oliver!
VEDETA REȚETEI
Într-o oală încăpătoare, pune la fiert 2 litri de apă cu sare, iar când aceasta clocotește, adăugă pastele. Fierbe pastele conform timpului indicat pe ambalaj. Reține faptul că trebuie să păstrezi un polonic din apa în care au fiert pastele, înainte de a le scurge, pentru sos.
Următorul pas din rețeta paste carbonara a la Jamie Oliver este să scoți umplutura cârnaților și cu mâinile ușor umede, să modelezi 18/20 chifteluțe. Într-o tigaie, adăugă o lingură de ulei de măsline și prăjește chifteluțele la foc d=mic, până se rumenesc la exterior, iar interiorul este pătruns.
Într-un castron, pune oul, pătrunjelul tocat mărunt și parmezanul ras și amestecă-le. Așează pastele scurse în tigaie, peste chifteluțe, apoi pune oul și amestecă foarte bine.
Lasă pastele la foc mare pentru aproximativ un minut, amestecând încontinuu. În funcție de cât de cremos vrei să fie sosul, mai poți adăuga puțină apă peste paste.
Rețeta de Paste Carbonara a la Jamie Oliver este gata!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!