Paste Carbonara a la Jamie Oliver

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 150g tagliatelle Băneasa
  • 3 cârnați
  • 1/2 legătură de pătrinjel proaspăt
  • un ou mare
  • 30g de parmezan

Mod de preparare

Nu îți place slănina? Nicio problemă, exista paste carbonara și cu o aromă specială fără să folosești gușa de porc ca în rețeta originală. O variantă extrem de apreciată de iubitorii de paste vine de la bine cunoscutul bucătar englez, autor de cărți de bucate, Jamie Oliver.

Vă prezentăm așadar o rețetă de paste carbonara in varianta lui Jamie Oliver, care înlocuiește slăninuța de porc cu cârnații. Este o rețetă foarte simplă, cu 5 ingrediente principale, care se prepară extrem de ușor.

Rețeta clasică de paste carbonara implică doar câteva ingrediente: paste din grâu dur, guanciale (gușă de porc), brânză Pecorino Romano și ou. Desigur, să nu uităm de piper! Mult piper! Fiind una dintre cele mai apreciate și renumite rețete de paste la nivel mondial, au apărut mai multe variațiuni și reinterpretări ale rețetei.

Așadar, vă provocăm să încercați rețeta reinventată de Paste Carbonara a la Jamie Oliver!

 

 

Pasul 1

Într-o oală încăpătoare, pune la fiert 2 litri de apă cu sare, iar când aceasta clocotește, adăugă pastele. Fierbe pastele conform timpului indicat pe ambalaj. Reține faptul că trebuie să păstrezi un polonic din apa în care au fiert pastele, înainte de a le scurge, pentru sos.

 

Pasul 2

Următorul pas din rețeta paste carbonara a la Jamie Oliver este să scoți umplutura cârnaților și cu mâinile ușor umede, să modelezi 18/20 chifteluțe. Într-o tigaie, adăugă o lingură de ulei de măsline și prăjește chifteluțele la foc d=mic, până se rumenesc la exterior, iar interiorul este pătruns.

Pasul 3

Într-un castron, pune oul, pătrunjelul tocat mărunt și parmezanul ras și amestecă-le. Așează pastele scurse în tigaie, peste chifteluțe, apoi pune oul și amestecă foarte bine.

Lasă pastele la foc mare pentru aproximativ un minut, amestecând încontinuu. În funcție de cât de cremos vrei să fie sosul, mai poți adăuga puțină apă peste paste.

Rețeta de Paste Carbonara a la Jamie Oliver este gata!

Poftă bună!

TRUCURI PENTRU CELE MAI BUNE PASTE CARBONARa

  • Nu folosi smântână! Carbonara este un sos de ouă. În afară de parmezan, nu ar trebui folosit niciun alt fel de lactate.
  • Sarea este cheia în prepararea pastelor. Asigură-te că apa din paste este suficient de sărată, cel puțin 10 – 12 g sare pe litru de apă.
  • Pastele se fierb al dente, deoarece acestea se gătesc în continuare în cratița unde ai pus celelalte ingrediente.
  • Rețeta de paste carbonara este una dintre cele mai rapide și reconfortante feluri de mâncare din întreaga lume, care trebuie preparată și mâncată imediat. Când ai terminat, va trebui să așezi pastele imediat în boluri calde, deoarece își pierd căldura foarte repede.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4