Tortiglioni al forno

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

4

Paste All season Băneasa Premium

Ingrediente

  • 800g Tortiglioni Al Bronzo Băneasa Premium
  • 400g piept de pui
  • 60ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de oregano uscat
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust
  • 50 g unt
  • 50 g făină albă
  • 600 ml lapte
  • 500 g smântână grasă (minim 20% grăsime)
  • 250 g mazăre congelată
  • 500 g spanac proaspăt (frunze întregi)
  • 10 g busuioc proaspăt (frunze întregi)
  • 100 g cașcaval Emmental, ras
  • 250 g mozzarella rasă (de obicei ambalată la vid, mai fermă)
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Tortiglioni al forno este un preparat delicios, inspirat din bucătăria italiană, care te cucerește printr-o combinație irezistibilă de pui fraged, sos bechamel cu smântână, spanac, mazăre și cașcaval Emmental. Totul se finalizează în cuptor, unde pastele se gratinează ușor, iar mozzarella se topește uniform deasupra, formând o crustă apetisantă și aurie. Rețeta este perfect echilibrată, având proteine, legume, texturi variate și gust bogat, fără a fi complicată de pregătit.

Pastele sunt Trafilata al Bronzo, fabricate în matrițe din bronz și se remarcă prin suprafața lor poroasă, care le conferă un avantaj remarcabil: absorb cu ușurință sosul și aromele ingredientelor, oferind fiecărei porții o intensitate gustativă aparte.

Această rețetă este alegerea perfectă pentru cei care vor să experimenteze autenticitatea gustului italian și să se bucure de o rețetă ce aduce împreună tradiția și modernitatea în bucătărie.

 

 

Pasul 1

Încinge uleiul de măsline într-o tigaie încăpătoare. Adaugă cuburile de pui, presară oregano și condimentează cu sare și piper după gust. Prăjește puiul la foc mediu, timp de 7-8 minute, până se rumenește ușor. După 2 minute de prăjire, adaugă cățeii de usturoi zdrobiți și continuă să gătești ingredientele împreună.

 

Pasul 2

În timp ce se gătește puiul, pune pastele la fiert, respectând timpul indicat pe ambalaj.

Pasul 3

Într-o oală, topește untul la foc mic. Apoi, adaugă făina și amestecă bine, timp de 2 minute, până se formează o pastă de culoare aurie. Adaugă treptat 600 ml lapte, amestecând constant pentru a evita cocoloașele. Când sosul începe să se îngroașe, adaugă smântâna și gătește încă 3-4 minute, amestecând continuu.

Pasul 4

Într-o oală încăpătoare, adaugă puiul gătit, mazărea, frunzele de spanac proaspăt, busuiocul, sosul alb și cașcavalul Emmental ras, apoi amestecă bine ingredientele.

Adaugă pastele fierte și scurse de apă, peste compoziția din oală, apoi amestecă.

Pasul 5

Pune amestecul într-un vas termorezistent, apoi presară mozzarella deasupra. Pune preparatul la copt în cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de 15 minute, până când suprafața devine aurie și ușor crocantă.

Tortiglioni al forno sunt gata de servire! Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.