Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Clătitele sunt desertul tău preferat? Te cred! Și în familia noastră au mare succes de fiecare dată! Dacă vrei să transformi banalele clătite într-o adevărată apariție pe masa de sărbătoare, asta e rețeta pentru ține – TORT RULADĂ DE CLĂTITE!
Am văzut ideea într-un video pe Pinterest și m-am gândit cum aș putea să o adaptez după gusturile noastre. Așa că am pregătit rețeta mea clasică și infailibilă pentru clătite. Vă recomand cu drag această rețetă, este perfectă pentru orice tip de clătite, indiferent că vreți să le coaceți super subțiri și dantelate sau mai pufoase, perfecte pentru torturile din clătite. Dacă doriți, puteți adăuga în aluat și 2 linguri de cacao.
Apoi am ales o cremă foarte simplu de realizat, din frișcă și mascarpone. Am folosit smântână îndulcită pentru frișcă, deci nu am adăugat extra zahăr. Dar, dacă folosiți smântână dulce pentru frișcă neînducită, puteți adăuga și 80-100g zahăr pudră vanilinat, în funcție de preferințe.
Am adăugat în rețeta de Tort ruladă din clătite și vișine din compot, care merg perfect în combinație cu frișcă, exact ca la tortul de clătite Gușma lui Guguță. Apoi am făcut o glazură din ciocolată, puțin ulei și puțină smântână dulce. În glazură am adăugat și bucățele crocante din alune de pădure. Întreagă combinație clătite-cremă-vișine-glazură de ciocolată este delicioasă, iar rezultatul este un tort nu doar foarte savuros, ci și extrem de aspectuos!
VEDETA REȚETEI
Într-un bol încăpător punem făină, zahărul, oule, uleiul, laptele, vanilia și praful de copt. Amestecăm foarte bine cu telul, astfel încât să nu avem mari cocoloașe de făină. Coacem 10-12 clătite puțin mai groase. 8 le vom folosi pentru tort, 2 sunt de rezervă…sau de mâncat cu gem.
Pentru cremă, batem smântâna îndulcită până avem o frișcă tare. Adăugăm mascarpone. În funcție de gusturi, putem adăuga extra zahăr pudră vaniliat (50-80g). Scurgem și visinele din compot și le tamponăm cu prosop de hârtie.
Înșirăm clătitele pe blatul de lucru, în linie dreaptă, astfel încât să se suprapună la jumătate. Ungem crema într-un trat uniform. Punem și visinele din compot.
Închidem mai întâi marginile laterale, apoi începem să rulăm clătitele foarte strâns. Învelim rulada obținută în folie alimentară și dăm la rece minim o oră înainte de glazurare.
Pentru glazură, punem într-o crăticioara ciocolată și smântână dulce, la foc mic, până ciocolata este topită și avem o glazură lucioasă.
Tragem de pe foc, adăugăm alunele, amestecăm. Lăsăm glazura să se răcorească puțin, timp în care așezăm rulada pe un grătar, deasupra unei tăvi. Turnăm glazură uniform peste ruladă, lăsând-o să alunece pe margini (de aceea este util grătarul).
Lăsăm la rece minim 1-2 ore la frigider înainte de feliere.
Rețeta de Tort ruladă de clătite este gata!
Abia așteptăm să o feliați și să vă bucurați de un desert răcoros, perfect după mesele copioase. Să vă fie de cel mai bine și, alături de Băneasa vă dorim Sărbători Fericite!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!