Tort ruladă de clătite

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10

Făină de grâu Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 250g făină Băneasa 000
  • 4 ouă
  • 500ml lapte
  • 80ml ulei floarea soarelui
  • 50g zahăr
  • linguriță esență vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200g mascarpone
  • 200ml smântână îndulcită pentru frișcă
  • 250g ciocolată amăruie sau cu lapte
  • 100ml smântână îndulcită pentru frișcă
  • 100g cubulețe de alune de pădure

Mod de preparare

Clătitele sunt desertul tău preferat? Te cred! Și în familia noastră au mare succes de fiecare dată! Dacă vrei să transformi banalele clătite într-o adevărată apariție pe masa de sărbătoare, asta e rețeta pentru ține – TORT RULADĂ DE CLĂTITE!

Am văzut ideea într-un video pe Pinterest și m-am gândit cum aș putea să o adaptez după gusturile noastre. Așa că am pregătit rețeta mea clasică și infailibilă pentru clătite. Vă recomand cu drag această rețetă, este perfectă pentru orice tip de clătite, indiferent că vreți să le coaceți super subțiri și dantelate sau mai pufoase, perfecte pentru torturile din clătite. Dacă doriți, puteți adăuga în aluat și 2 linguri de cacao.

Apoi am ales o cremă foarte simplu de realizat, din frișcă și mascarpone. Am folosit smântână îndulcită pentru frișcă, deci nu am adăugat extra zahăr. Dar, dacă folosiți smântână dulce pentru frișcă neînducită, puteți adăuga și 80-100g zahăr pudră vanilinat, în funcție de preferințe.

Am adăugat în rețeta de Tort ruladă din clătite și vișine din compot, care merg perfect în combinație cu frișcă, exact ca la tortul de clătite Gușma lui Guguță. Apoi am făcut o glazură din ciocolată, puțin ulei și puțină smântână dulce. În glazură am adăugat și bucățele crocante din alune de pădure. Întreagă combinație clătite-cremă-vișine-glazură de ciocolată este delicioasă, iar rezultatul este un tort nu doar foarte savuros, ci și extrem de aspectuos!

Pasul 1

Într-un bol încăpător punem făină, zahărul, oule, uleiul, laptele, vanilia și praful de copt. Amestecăm foarte bine cu telul, astfel încât să nu avem mari cocoloașe de făină. Coacem 10-12 clătite puțin mai groase. 8 le vom folosi pentru tort, 2 sunt de rezervă…sau de mâncat cu gem.

Pasul 2

Pentru cremă, batem smântâna îndulcită până avem o frișcă tare. Adăugăm mascarpone. În funcție de gusturi, putem adăuga extra zahăr pudră vaniliat (50-80g). Scurgem și visinele din compot și le tamponăm cu prosop de hârtie.

Pasul 3

Înșirăm clătitele pe blatul de lucru, în linie dreaptă, astfel încât să se suprapună la jumătate. Ungem crema într-un trat uniform. Punem și visinele din compot.

Închidem mai întâi marginile laterale, apoi începem să rulăm clătitele foarte strâns. Învelim rulada obținută în folie alimentară și dăm la rece minim o oră înainte de glazurare.

Pasul 4

Pentru glazură, punem într-o crăticioara ciocolată și smântână dulce, la foc mic, până ciocolata este topită și avem o glazură lucioasă.

Tragem de pe foc, adăugăm alunele, amestecăm. Lăsăm glazura să se răcorească puțin, timp în care așezăm rulada pe un grătar, deasupra unei tăvi. Turnăm glazură uniform peste ruladă, lăsând-o să alunece pe margini (de aceea este util grătarul).

Lăsăm la rece minim 1-2 ore la frigider înainte de feliere.

Pasul 5

Rețeta de Tort ruladă de clătite este gata!

Abia așteptăm să o feliați și să vă bucurați de un desert răcoros, perfect după mesele copioase. Să vă fie de cel mai bine și, alături de Băneasa vă dorim Sărbători Fericite!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12