Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru blat:
Pentru cremă:
Tortul diplomat este un desert tradițional francez foarte apreciat, cunsocut pentru aspectul său elegant și gustul rafinat. Blatul este simplu, de pandișpan, cu o cremă fină, răcoroasă, plină de fructe. Acest tort diplomat este nelipsit de la petrecerile aniversare și înțelegem perfect de ce. E un desert minunat, aerat și cremos. ușor de preparat și cu un aspect special.
Desigur, poți adapta rețeta și poți folosi orice fructe, de la cele exotice, autohtone, la fructe din compot sau proaspete. Te asigurăm că oricare dintre aceste opțiuni va fi iubită de toată lumea.
În bolul unui mixer, puneți ouăle, zahărul și vanilia și spumați până își triplează volumul (aproximativ 15-20 de minute).
Adaugă făina, apoi cu ajutorul unei spatule, amestecă. După ce s-a omogenizat aluatul, așează-l într-o tavă cu diametrul de 25 cm și coace pentru 20-22 minute la 170 de grade Celsius.
Lasă blatul pentru tortul diplomat să se răcească, taie-i capacul și lasă-l în tava în care s-a copt. Pune gelatina în puțină apă și las-o deoparte. Între timp poți pregăti crema. Gelatina se va hidrata și vei obține un jeleu.
Pune ouăle, zahărul și vanilia în bolul unui mixer și amestecă până își dublează volumul. Adaugă la această compoziție laptele, pune pe foc (la foc mic sau la baie de abur) și amestecă încontinuu până începe să se îngroașe și se prinde de lingură.
Pune gelatina în crema caldă și amestecă până se topește. Dacă folosești foi de gelatină, lasă-le în apă rece până se înmoaie. Ulterior, scurge-le și adaugă-le și în crema caldă.
Lasă crema să se răcească și când începe să se îngroașe, adaugă frișca bătută. Omogenizează frișca în compoziție, pune fructele și toarnă în tavă, peste blatul de tort diplomat. Nivelează și pune-l la frigider peste noapte.
Decorează deliciosul tort diplomat cu frișcă și cireșe confiate.