Tort Diplomat

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

8

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • 120g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 120g zahăr
  • vanilie
  • 4 ouă

 

Pentru cremă:

  • 250g zahăr
  • 4 ouă
  • 250ml lapte
  • 100ml apă
  • vanilie
  • 3 pliculețe gelatină
  • 150ml apă
  • 300g fructe

 

Mod de preparare

TORT DIPLOMAT!

Deși la început poate părea o rețetă greu de preparat, vă asigurăm că nu este așa! Este chiar ușor de pregătit!

Tortul diplomat este un desert tradițional francez foarte apreciat și este cunoscut pentru aspectul său elegant și pentru gustul rafinat!

Blatul este simplu, de pandișpan, cu o cremă fină. răcoroasă, plină de fructe!

Când vorbim de cremă, alegem o variantă simplă, folosind o cratiță cu fundul gros și amestecând încontinuu.

Pasul 1

În bolul unui mixer, puneți ouăle, zahărul și vanilia și spumați până își triplează volumul (aproximativ 15-20 de minute).

 

Pasul 2

Adăugați făina și cu ajutorul unei spatule, amestecați.

După ce s-a omogenizat aluatul, așezați-l într-o tavă cu diametrul de 25 cm și coaceți pentru 20-22 minute la 170 de grade Celsius.

Lăsați blatul să se răcească, tăiați-i capacul și lăsați-l în tava în care s-a copt.

Pasul 3

Dizolvați gelatina în puțină apă și lăsați până pregătiți crema. Gelatina se va umfla și veți obține un jeleu.

Puneți ouăle, zahărul și vanilia în bolul unui mixer și amestecați până își dublează volumul.

Adăugați la această compoziție laptele, puneți pe foc (la foc mic sau la baie de abur) și amestecați constant până începe să se îngroașe și glazurează lingura.

Pasul 4

Puneți gelatina în cremă caldă și amestecați până se topește. Dacă folosiți foi de gelatină, lăsați-le în apă rece până se înmoaie. Ulterior, scurgeți-le și adăugați-le și adăugați-le în crema caldă.

Pasul 5

Lăsați crema să se răcească și când începe să se îngroașe, adăugați frișca bătută. Omogenizați, puneți fructele și turnați în tavă, peste blat.

Nivelați și dați la rece peste noapte.

Decorați tortul cu frișcă și cireșe confiate!

Desertul pentru masa de Paște este gata!
Poftă bună! Paște fericit!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Pasca-cu-aluat-si-afine50-1017x1536
Rețetă

Gata în

150 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

80 min.

Porții

12