Tort Diplomat

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

8

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • 120g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 120g zahăr
  • vanilie
  • 4 ouă

Pentru cremă:

  • 250g zahăr
  • 4 ouă
  • 250ml lapte
  • 100ml apă
  • vanilie
  • 3 pliculețe gelatină
  • 150ml apă
  • 300g fructe

 

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Tortul diplomat este un desert tradițional francez foarte apreciat, cunsocut pentru aspectul său elegant și gustul rafinat. Blatul este simplu, de pandișpan, cu o cremă fină, răcoroasă, plină de fructe. Acest tort diplomat este nelipsit de la petrecerile aniversare și înțelegem perfect de ce. E un desert minunat, aerat și cremos. ușor de preparat și cu un aspect special.

Desigur, poți adapta rețeta și poți folosi orice fructe, de la cele exotice, autohtone, la fructe din compot sau proaspete. Te asigurăm că oricare dintre aceste opțiuni va fi iubită de toată lumea.

Pasul 1

În bolul unui mixer, puneți ouăle, zahărul și vanilia și spumați până își triplează volumul (aproximativ 15-20 de minute).

 

Pasul 2

Adaugă făina, apoi cu ajutorul unei spatule, amestecă. După ce s-a omogenizat aluatul, așează-l într-o tavă cu diametrul de 25 cm și coace pentru 20-22 minute la 170 de grade Celsius.

Lasă blatul pentru tortul diplomat să se răcească, taie-i capacul și lasă-l în tava în care s-a copt. Pune gelatina în puțină apă și las-o deoparte. Între timp poți pregăti crema. Gelatina se va hidrata și vei obține un jeleu.

Pasul 3

Pune ouăle, zahărul și vanilia în bolul unui mixer și amestecă până își dublează volumul. Adaugă la această compoziție laptele, pune pe foc (la foc mic sau la baie de abur) și amestecă încontinuu până începe să se îngroașe și se prinde de lingură.

Pasul 4

Pune gelatina în crema caldă și amestecă până se topește. Dacă folosești foi de gelatină, lasă-le în apă rece până se înmoaie. Ulterior, scurge-le și adaugă-le și în crema caldă.

Pasul 5

Lasă crema să se răcească și când începe să se îngroașe, adaugă frișca bătută. Omogenizează frișca în compoziție, pune fructele și toarnă în tavă, peste blatul de tort diplomat. Nivelează și pune-l la frigider peste noapte.

Decorează deliciosul tort diplomat cu frișcă și cireșe confiate.

 

SECRETE DESPRE CUM SĂ OBȚII UN TORT DIPLOMAT DELICIOS

  • Pentru a prepara crema pentru tort diplomat, se folosește o cratiță cu fundul gros și se amestecă încontinuu. O altă variantă este tehnica bain-marie.
  • Lasă gelatina la înmuiat în apă rece aproximativ 10 minute (dacă folosești foițe de gelatină, le pui în multă apă rece; dacă folosești gelatina granule, pune apă cât să treaca cu două degete peste ele).
  • Pentru a avea un tort diplomat cu aspect special, acordă atenție fructelor de pădure, a căpșunelor, vișinelor și a altor fructe intens colorate. Acestea vor păta crema într-un mod inestetic.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.