Tagliatelle cu dovleac copt

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • o lingură ulei de măsline
  • o lingură unt
  • o ceapă albă mică tocată fin
  • un cățel de usturoi trecut prin presă
  • 200g dovleac copt
  • 100ml lapte sau smântână dulce
  • condimente după gust: sare, piper, nucșoară, scorțișoară
  • 50g parmesan dat pe răzătoare
  • 200g tagliatelle din grâu dur Băneasa
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Astăzi vreau să vă arăt cum se combină două din bucuriile mele: dovleacul copt și pastele, în rețeta de Tagliatelle cu dovleac copt!

Cum coacem dovleacul pentru rețeta de Tagliatelle cu dovleac copt?

Mai întâi să vorbim despre dovleacul copt, care e foarte simplu de preparat. Tăiem dovleacul pe jumătate, îi scobim semințele cu ajutorul unei linguri. Dacă dovleacul e mare, îl tăiem în bucăți mai mici. Coacem dovleacul în tavă, pe hârtie de copt. Pentru a vă lămuri complet, vă invit să apăsăți play puțin mai jos și veți vedea exact “Cum coacem dovleacul?”
Acum să vă spun despre tagliatellele pe care le folosesc azi (și de foarte mult timp de altfel) – Tagliatelle 100% grâu dur de la Paste Băneasa.

Spre deosebire de pastele din grâu moale (sau grâu comun), pastele din grâu dur au o cantitate mai mare de proteine, un indice glicemic mai mic, cantități mai mici de amidon și apă. Sunt, deci, mai sănătoase, își păstrează foarte bine forma la fiert, sunt perfecte pentru a fi fierte “al dente” și au o culoare galbenă, caracteristică. De gust nici nu vă mă spun, e foarte clar că e “ce trebuie”.

Pasul 1

Într-o tigaie încăpătoare, punem uleiul de măsline și untul. Călim ceapa și usturoiul, până ceapa devine translucidă. Apoi, dăm prin blender miezul de dovleac copt, laptele sau smântâna dulce, ceapa și usturoiul călite, condimentele.
Punem piure-ul obținut înapoi în tigaie și îl lăsăm să dea câteva clocote.

Pasul 2

Fierbem tagliatellele în 2 litri de apă clocotită, în care adăugăm puțină sare. Punem tagliatelle fierte al dente peste sosul de dovleac copt, amestecăm foarte bine.

La final, adăugăm parmesanul dat pe răzătoare și amestecăm. Potrivim la gust de sare și piper. Dacă sosul este prea gros, adăugăm puțină apa din care au fiert pastele.

Tagliatelle cu dovleac copt este o rețetă de toamnă, perfectă pentru zilele reci, în care avem nevoie de “comfort food” sau mâncare pentru suflet. Lui Luca i-au plăcut foarte mult, eu am mai adăugat puțină scorțișoară măcinată deasupra și m-am bucurat de ele citind o carte drăguță.
Să vă fie de cel mai bine!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

pbs-salata-caprese-0142
Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2