Supă clară de vițel cu tăiței Băneasa

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

110 min.

Porții

4

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g tăiței cuiburi Băneasa
  • 1 rasol vițel – 500g
  • 1 buc antricot vițel – 700g
  • 5-6 morcovi medii
  • 1 ceapă medie
  • 1/2 gulie
  • 11/2 țelină mică
  • 1 rădăcina pătrunjel
  • 1 rădăcina pastrnac
  • 1 cartof mic
  • 1/2 ardei verde
  • 3-4 căței usturoi
  • boabe de piper
  • 3 l apă
  • sare
  • 1 frunză dafin
  • 1/4 linguriță semințe de chimen
  • pătrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Regăsiți mai jos toți pașii necesari preparării supei!

Poftă bună!

Pasul 1

Curățăm legumele, spălăm foarte bine carnea, apoi punem apă la fiert în oală sub presiune. Când da în clocot punem carnea și o lăsăm să fiarbă 2 minute.

Pasul 2

Adăugăm legumele întregi,frunză de dafin, boabele de piper și chimenul, punem capacul și lăsăm să fiarbă în jur de o ora (poate fi chiar și ceva mai mult de o ora, în funcție de cât tânăr este vițelul – pentru manzat fierebem chiar și 90 minute).

Pasul 3

După acest interval carnea noastră este fiartă, așa că luăm de pe foc și lăsăm oală să se răcească, apoi scoatem capacul. Strecurăm supă și pregătim tăițeii pentru fiert.

Pasul 4

Punem la fiert în supă doar cât consumăm la masă respectivă (evident și supă în care fierb reprezintă porțiile care se servesc la acea masă).

Servim supă fierbinte.
Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3