Salată de paste cu legume

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Pasionată de bucătăria și cultura chinezească și nu numai, Andreea de la Andreea Chinese Food ne îmbie cu arome și rețete extrem de variate, transpuse mereu într-un design de poveste.

Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

1

Paste din grâu dur tricolore Vară Băneasa

Ingrediente

  • 100 g paște tricolore Băneasa
  • 1 mâna spanac
  • 10 roșii cherry
  • 12 măsline kalamata fără samburi
  • 1 ardei gras roșu
  • 50 g brânză feta
  • 30 g alune de pădure prăjite
  • Pătrunjel proaspăt
  • Busuioc proaspăt

 

Pentru dressing:

  • 50 ml ulei
  • Sucul și coajă de la 1 lămâie
  • 1 cățel usturoi
  • Sare și piper

Mod de preparare

Salată de paste cu legume este o mâncare ușoară de vara pe care o poți pregăti în câteva minute. Partea bună la această salată este faptul că îți poți pune câte legume dorești și ce legume dorești. Pe deasupra poți presară puțină brânză sau chiar bucăți de friptură rămase de la cină.

Se știe că salatele sunt foarte versatile, se pot mânca la orice ora și pot avea oricât de multe sau de puține ingrediente. În salate putem pune diferite legume, cereale, peste, carne, brânzeturi sau ce mai dorim noi.

Atunci când îmi doresc o salată mai sățioasă, adaug și paste în ea și practic am un fel de mâncare consistent. De când am descoperit pastele tricolore de la Băneasa am tot încercat diferite tipuri de salate. Pastele sunt colorate natural, cele verzi cu spanac, iar cele roșii cu pudra de roșii uscate. Și chiar au gust de legume!

Așa că salată nu doar că arată bine, însă are și gust fenomenal!

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Penne Rigate Tricolore Băneasa 500g! Unul dintre cele mai populare tipuri de paste, precum și cele mai versatile din bucătărie, Pennele Rigate pun în valoare orice fel de mâncare, de la cele tradiționale, până la cele originale și creative.

Pasul 1

Începeți prin a pregăti pastelepuneți pe foc o oală mare cu apă și 1 lingură de sare

Când apă a dat în clocot, adăugați pastele tricolore. Fierbeți pastele la foc mediu amestecând din când în când, pentru 7 minuteScurgeți pastele de apăpicurați deasupra puțin ulei de măslineamestecați-le rapid și ți-le deoparte sa se răcorească

Pasul 2

Între timp tăiați în 2 roșiile cherry, tocați bucățele ardeiul gras roșuDacă nu aveți alune  pădure prăjite, le puteți prăji acasăPuneți alunele într-o tigaie și gătiți-le pe foc timp de 5-7 minute pan ace sunt rumene.

Scoateți-le deoparte și ți-le sa se răceascăFrecați-le ușor între palme și scoateți-le cojițele maronii. Apoi tocați-le mărunt.

Pasul 3

Pregătiți dressing-ul: radeti coajă de lămâiestoarceți suculÎntr-un bol adăugați coajă de lămâie, sucul de lămâie, apoi zdrobiți cățelul de usturoi cu ajutorul unei preșePotriviți de sare și piper și adăugați uleiul de măslineAmestecați totul bine cu ajutorul unui tel.

Pasul 4

Într-un bol încăpător puneți pastele răcite și toate legumele: spanac, roșiile cherry, măslinele, ardeiul gras și apoi alunele tocate. Adăugați pătrunjel și busuioc tocat. Peste toate turnați dressing-ul și amestecați foarte bine.

Transferați pe platoul de servit. La final presărați brânză feta.

Serviți imediat!

Vezi Imagini cu Rețeta