Salată de paste cu legume

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

1

Paste din grâu dur tricolore Vară Băneasa

Ingrediente

  • 100g penne rigate tricolore Băneasa
  • 1 mână spanac
  • 10 roșii cherry
  • 12 măsline kalamata fără sâmburi
  • 1 ardei gras roșu
  • 50g brânză feta
  • 30g alune de pădure prăjite
  • Pătrunjel proaspăt
  • Busuioc proaspăt

 

Pentru dressing:

  • 50ml ulei
  • Sucul și coaja de la o lămâie
  • 1 cățel usturoi
  • Sare și piper

Mod de preparare

Salată de paste cu legume este o mâncare ușoară de vară pe care o poți pregăti în câteva minute. Partea bună la această salată este faptul că îți poți pune câte legume dorești și ce legume dorești. Pe deasupra poți presăra puțină brânză sau chiar bucăți de friptură rămase de la cină.

Se știe că salatele sunt foarte versatile, se pot mânca la orice oră și pot avea oricât de multe sau de puține ingrediente. În salate putem pune diferite legume, cereale, peste, carne, brânzeturi sau ce mai dorim noi.

Atunci când îmi doresc o salată mai sățioasă, adaug și paste în ea și practic am un fel de mâncare consistent. De când am descoperit pastele tricolore de la Băneasa am tot încercat diferite tipuri de salate. Pastele sunt colorate natural, cele verzi cu spanac, iar cele roșii cu pudră de roșii uscate. Și chiar au gust de legume!

Așa că salata nu doar că arată bine, însă are și gust fenomenal!

Pasul 1

Începeți prin a pregăti pastele: puneți pe foc o oală mare cu apă și 1 lingură de sare.

Când apă a dat în clocot, adăugați pastele tricolore. Fierbeți pastele la foc mediu amestecând din când în când, pentru 7 minute. Scurgeți pastele de apă, picurați deasupra puțin ulei de măsline, amestecați-le rapid și lăsăți-le deoparte sa se răcorească.

Pasul 2

Între timp tăiați în 2 roșiile cherry, tocați bucățele ardeiul gras roșu. Dacă nu aveți alune  pădure prăjite, le puteți prăji acasă. Puneți alunele într-o tigaie și gătiți-le pe foc timp de 5-7 minute pan ace sunt rumene.

Scoateți-le deoparte și lăsăți-le sa se răcească. Frecați-le ușor între palme și scoateți-le cojițele maronii. Apoi tocați-le mărunt.

Pasul 3

Pregătiți dressing-ul: radeti coajă de lămâie, stoarceți sucul. Într-un bol adăugați coajă de lămâie, sucul de lămâie, apoi zdrobiți cățelul de usturoi cu ajutorul unei preșe. Potriviți de sare și piper și adăugați uleiul de măsline. Amestecați totul bine cu ajutorul unui tel.

Pasul 4

Într-un bol încăpător puneți pastele răcite și toate legumele: spanac, roșiile cherry, măslinele, ardeiul gras și apoi alunele tocate. Adăugați pătrunjel și busuioc tocat. Peste toate turnați dressing-ul și amestecați foarte bine.

Transferați pe platoul de servit. La final presărați brânză feta.

Serviți imediat!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...