Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pastele din grâu dur își păstrează foarte bine forma la fiert și sunt ideale pentru orice fel de preparat pe bază de paste.
Pastele din grâu dur sunt paste de calitate superioară față de pastele din grâu moale (grâu comun) și automat au anumite caracteristici care le diferențiază de alte tipuri de paste. Spre deosebire de grâul moale, grâul dur conține cantități mai mari de proteine, un indice glicemic mai mic și cantități mai mici de amidon și apă.
Aceste caracteristici se regăsesc în toată gama de Paste Băneasa din grâu dur:
NU sunt paste CU grâu dur, adică un amestec de fainuri, ci paste din GRÂU DUR 100%
Salata de farfalle cu somon este perfectă nu doar pentru mesele festive (pentru că este atât de frumușică, așezată în straturi) ci și pentru un prânz sau o cină banală, într-o zi de joi.
Puteți înlocui farfallele cu penne sau fusilli din grâu dur și, dacă nu vă palce somonul afumat, îl puteți înlocui cu șuncă presată sau cubulețe de bacon rumenite. Sosul este foarte răcoros datorită iaurtului grecesc și îi puteți îmbogăți gustul cu ceapă verde sau roșie tocată mărunt, castraveciori murați sau apio.
La capitolul pesmet, am folosit pesmetul alb clasic de la Băneasa, dar la fel de bine puteți folosi și pesmetul auriu granulat sau pesmetul panko, pentru o crustă super crocantă!
Puteți prăji grișul în ulei sau în cuptor, în funcție de preferință. Desigur, prăjit în baie de ulei, grișul cu lapte pane este mai crocant și mai rumenit.
Pentru modul de preparare al rețetei de Salată de farfalle cu somon, urmăriți rețeta video.