Salată de farfalle cu somon

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 100g farfalle Băneasa 100% grâu dur
  • 1 litru apă
  • o linguriță sare
  • 100g mazăre congelată
  • 1 gălbenuș crud
  • 1 gălbenuș fiert
  • o linguriță muștar
  • o lingură zeamă de lămâie
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri cu vârf de iaurt grecesc
  • sare și piper după gust
  • 100g porumb
  • 150g somon afumat
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Pastele din grâu dur își păstrează foarte bine forma la fiert și sunt ideale pentru orice fel de preparat pe bază de paste.
Pastele din grâu dur sunt paste de calitate superioară față de pastele din grâu moale (grâu comun) și automat au anumite caracteristici care le diferențiază de alte tipuri de paste. Spre deosebire de grâul moale, grâul dur conține cantități mai mari de proteine, un indice glicemic mai mic și cantități mai mici de amidon și apă.
Aceste caracteristici se regăsesc în toată gama de Paste Băneasa din grâu dur:

  • gust deosebit
  • culoarea specifică, aurie – da da, concurează cu brio la titlul de “cele mai bune paste ”.
  • rezistență în procesul de fierbere – gata cu “macaroanele” lipite între el și “prea fierte”
  • hrănitoare – au o cantitate mai mare de proteine

NU sunt paste CU grâu dur, adică un amestec de fainuri, ci paste din GRÂU DUR 100%
Salata de farfalle cu somon este perfectă nu doar pentru mesele festive (pentru că este atât de frumușică, așezată în straturi) ci și pentru un prânz sau o cină banală, într-o zi de joi.

Puteți înlocui farfallele cu penne sau fusilli din grâu dur și, dacă nu vă palce somonul afumat, îl puteți înlocui cu șuncă presată sau cubulețe de bacon rumenite. Sosul este foarte răcoros datorită iaurtului grecesc și îi puteți îmbogăți gustul cu ceapă verde sau roșie tocată mărunt, castraveciori murați sau apio.

La capitolul pesmet, am folosit pesmetul alb clasic de la Băneasa, dar la fel de bine puteți folosi și pesmetul auriu granulat sau pesmetul panko, pentru o crustă super crocantă!

Puteți prăji grișul în ulei sau în cuptor, în funcție de preferință. Desigur, prăjit în baie de ulei, grișul cu lapte pane este mai crocant și mai rumenit.

Pasul 1

Pentru modul de preparare al rețetei de Salată de farfalle cu somon, urmăriți rețeta video.

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

40