Salată caldă de paste

Autor rețeță:
Forbes Kids

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 300g penne rigate Antonio di Vaio
  • 2 dovlecei medii
  • un ardei gras galben
  • o vânătă mijlocie
  • 8 roșii cherry
  • 2 linguri oțet balsamic
  • o lingură cimbru uscat
  • 100ml ulei de măsline extravirgin
  • o mână cu frunze de busuioc proaspăt
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Dacă nu știți ce să mai pregătiți pentru masa de prânz sau cină, venim în întâmpinarea voastră cu o delicioasă SALATĂ DE PASTE CALDĂ!

O combinație de ingredinte ce formează o masă ușoară și revigorantă, perfectă pentru momentele când nu ne dorim preparate grele.

Enjoy!

 

Pasul 1

Pregătiți legumele. Spălați vânăta, ardeiul și dovleceii. Tăiați cubulețe legumele și presărați-le cu sare și piper.

Adăugați 50 ml de ulei de măsline, amestecați legumele și așezați-le într-o tavă cu hârtie de copt deasupra.

Introduceți legumele în cuptorul încins, iar după 10 minute, amestecați. Mai lăsați 10 minute.

Atentie: legumele nu trebuie să fie foarte moi!

 

Pasul 2

Fierbeți pastele conform timpului indicat pe ambalaj. Scurgeți-le și așezați-le într-un vas mai mare.

Pasul 3

Amestecați legumele cu roșiile cherry înjumătățite, oțetul balsamic, 50 ml de ulei de măsline, sare, piper și cimbrul uscat.

Adăugați toată compoziția peste paste, puneți frunzele de busuioc și amestecați.

Serviți salata caldă! Pentru și mai multă savoare, puteți adăuga și parmezan ras deasupra.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Fidea in stil indian1
Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4