Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru blat – tavă cu diametrul de 28-30 cm:
Pentru bezea:
În plus:
Combinația dintre blatul pufos al prăjiturii, vișinele acrișoare și bezeaua dulce este irezistibilă. Poți adapta rețeta adăugând alte fructe acrișoare, în funcție de sezon: zmeură, caise, prune, coacăze. Se face ușor și îți va încânta papilele gustative.
Încearcă rețeta și bucură-te de un desert deosebit, cu arome și texturi ce te vor cuceri de la prima mușcătură.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, spală și curață vișinele de codițe și scoate sâmburii.
Cerne făina pentru a obține un aluat mai aerat.
Separă ouăle. Mixează alubușurile cu puțină sare, apoi încorporează în câteva tranșe zahărul. Mixează până obții o spumă tare.
Toarnă uleiul peste gălbenușuri și amestecă până obții o emulsie. Adaugă pe rând laptele, romul, pasta de vanilie și coaja rasă de lămâie. Pune-le peste albușuri și amestecă ușor. Încorporează praful de copt și făina, amestecând ușor, cu mișcări largi, de jos în sus.
Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste aceasta, presară vișine pe care le dai prin făină în prealabil. Astfel, lichidul ce se va scurge din fructe nu va influența textura blatului.
Coace prăjitura la 180 de grade Celsius pentru aporximativ 30 de minute sau până a trecut testul scobitorii.
Pregătirea bezelei: Pentru început, amestecă 4 albușuri cu sare. Adaugă zahărul în 3 tranșe și mixează până se dizolvă.
Scoate prăjitura și toarnă rapid bezeaua. Întoarce prăjitura în cuptor pentru alte 10-15 minute sau până își schimbă puțin culoarea.
Scoate cu grijp prăjitura din formă și las-o să se răcească complet pe un grătar.
Poftă bună!