Prăjitură pufoasă cu vișine și bezea

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru blat – tavă cu diametrul de 28-30 cm:

  • 320g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 5 ouă medii
  • 1/4 linguriță sare
  • 200g zahăr
  • 7g praf de copt
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură rom (alcool)
  • 1 linguriță pastă de vanilie sau extract de vanilie
  • 200g vișine
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie

Pentru bezea:

  • 4 albușuri
  • 200g sare
  • 1/4 linguriță sare

În plus:

  • 20g făină (tapetare fructe)
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Combinația dintre blatul pufos al prăjiturii, vișinele acrișoare și bezeaua dulce este irezistibilă. Poți adapta rețeta adăugând alte fructe acrișoare, în funcție de sezon: zmeură, caise, prune, coacăze. Se face ușor și îți va încânta papilele gustative.

Încearcă rețeta și bucură-te de un desert deosebit, cu arome și texturi ce te vor cuceri de la prima mușcătură.

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, spală și curață vișinele de codițe și scoate sâmburii.

Pasul 2

Cerne făina pentru a obține un aluat mai aerat.

Pasul 3

Separă ouăle. Mixează alubușurile cu puțină sare, apoi încorporează în câteva tranșe zahărul. Mixează până obții o spumă tare.

Pasul 4

Toarnă uleiul peste gălbenușuri și amestecă până obții o emulsie. Adaugă pe rând laptele, romul, pasta de vanilie și coaja rasă de lămâie. Pune-le peste albușuri și amestecă ușor. Încorporează praful de copt și făina, amestecând ușor, cu mișcări largi, de jos în sus.

Pasul 5

Toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Peste aceasta, presară vișine pe care le dai prin făină în prealabil. Astfel, lichidul ce se va scurge din fructe nu va influența textura blatului.

Coace prăjitura la 180 de grade Celsius pentru aporximativ 30 de minute sau până a trecut testul scobitorii.

Pasul 6

Pregătirea bezelei: Pentru început, amestecă 4 albușuri cu sare. Adaugă zahărul în 3 tranșe și mixează până se dizolvă.

Scoate prăjitura și toarnă rapid bezeaua. Întoarce prăjitura în cuptor pentru alte 10-15 minute sau până își schimbă puțin culoarea.

Scoate cu grijp prăjitura din formă și las-o să se răcească complet pe un grătar.

Poftă bună!

PONTURI PENTRU O PRĂJITURĂ CU VIȘINE ȘI BEZEA PERFECTĂ

  • Dacă folosești vișine congelate, aisgură-te că le scurgi bine după decongelare.
  • Ai grijă ca ouăle să fie proaspete, altfel riști ca blatul sau bezeaua să nu iasă corect.
  • Pentru ca bezeaua să fie delicată și să se coacă corect, mixează albușurile cu zahăr până când acesta se dizolvă și nu se simte la mână.
  • Folosește sare atât pentru blat, cât și pentru bezea. Potențează gustul și aromele.
  • Verifică dacă blatul trece testul scobitorii când pui bezeaua, căci există riscul să rămână crudă în mijloc.
  • Dacă faci prăjitura în forme mai mici, timpul de coacere va crește.
  • După coacere, scoate-o cu grijă și las-o să se răcească pe un grătar.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...