Prăjitură cu fructe

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 230g făină care crește singură Băneasa
  • 300g fructe proaspete asortate
  • 50ml ulei floarea soarelui
  • 150g zahăr
  • 2 ouă mari (mărimea L sau XL)
  • 200g iaurt grecesc
  • o linguriță esență de vanilie
  • o linguriță coajă de lămâie
  • o linguriță coajă de portocală
  • 2 linguri miere pentru uns

Mod de preparare

În rețeta de Prăjitură cu fructe am folosit făina care crește singură de la Băneasa! Știu că v-am mai povestit de ea și la rețetele de Prăjitură cu mac și vanilie sau rețeta de Brioșe cu cidru de mere.

Nu trebuie să folosim praf de copt, este o făină perfectă pentru torturi, prăjituri, brioșe, clătite și orice altceva! Nu trebuie să te orientezi după cantitatea de făină folosită ca să știi cât praf de copt sau bicarbonat să pui pentru a nimeri perfect, este pur și simplu o făină pe care cei de la Băneasa au formulat-o și dozat-o perfect pentru rețetele tale, astfel încât să crească optim!

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180 °C tapetăm cu unt și făină, unt și hârtie de copt sau spray non-stick o tavă de 20-24cm.

Pasul 2

Amestecăm ouăle, zahărul și esențele cu mixerul la viteză mare, 3-4 minute sau până avem o spumă. Turnăm uleiul în fir subțire, continuăm să amestecăm. Adăugăm și iaurtul. La final adăugăm făina și amestecăm până avem un aluat omogen.

Pasul 3

Turnăm în tavă, nivelăm cu spatulă, punem fructele asortate, le apăsăm ușor în aluat. Coacem Prăjitura cu fructe 35-40 min sau până e ușor rumenită și trece testul scobitorii. Cât prăjitura e caldă, o ungem cu miere, foloind o pensulă de patiserie.

Prăjitura cu fructe este gata! Sper să devină și pentru voi senzația sezonului, este mi-nu-na-tă!

Prăjitură cu fructe – tot ce trebuie să știi despre rețetă

  • Putem folosi orice fructe dorim, proaspete sau congelate. Dacă folosim fructe congelate, le decongelăm înainte de folosire, le lăsăm într-o sită pentru a se scurge bine, apoi le tamponăm cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de suc;
  • Putem coace prăjitura și în tava dreptunghiulară sau chiar în tava de la aragaz, doar că e important să DUBLĂM canitatile din rețetă, pentru o prăjitură înaltă;
  • Dacă folosim o tavă rotundă, este ideală una cu diametrul de 20-24cm.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

40