Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Prăjitură cu banane și mere – se pregătește extrem de ușor, nu e nevoie decât de ingrediente pe care le ai la îndemână în cămară sau în dulapul cu ingrediente esențiale din bucătărie. Merele le găsim peste tot acum, sunt în plin sezon, iar bananele prea coapte…le avem cu toții în coșul de fructe, nu?
Prăjitură cu banane și mere – tot ce trebuie să știi despre rețetă:
Încingem cuptorul la 180 de grade, cu ventilație. Curățăm merele și le tăiem cubulețe, pișăm bananele cu furculița. Mixăm ouăle, zahărul și vanilia până își dubleză volumul și avem o spumă.
Adăugăm bananele, laptele, uleiul și mixăm. Adăugăm făina, praful de copt și scorțișoara, amestecăm, iar la final punem cubulețele de mere și omogenizăm cu spatula. Turnăm totul în tavă, nivelăm, coacem 50-60 minute sau până prăjitura trece testul scobitorii.
Cât timp prăjitura stă la cuptor ne ocupăm de cremă. Mixăm 500g mascarpone cu 200g cremăa de alune/ciocolată. Ținem crema la frigider până la folosire.
Când prăjitura e bine răcită, o tăiem în jumătate cu ajutorul unui cuțit zimțat, astfel încât să avem două straturi. Peste primul blat, punem jumătate din cremă, apoi al doilea blat, apoi restul de cremă. Pentru aspect, punem crema într-un pos în formă de stea și decorăm prăjitura cu nucă măcinată. Lăsăm la rece cel puțin 2 ore înainte de a o felia.
V-am promis că rețeta de prăjitură cu mere banane și nuci se face simplu și ușor!
Poftă bună și să vă fie de cel mai bine.