Prăjitură cu banane și mere

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

10

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 350g făină Băneasa 000
  • 4 mere
  • 3 banane bine coapte
  • 3 ouă mari
  • 100g zahăr pudră
  • Esență de vanilie după gust
  • Scorțișoară (o linguriță)
  • 100ml ulei floarea soarelui
  • 150ml lapte
  • 1 pliculeț praf de copt

Mod de preparare

Prăjitură cu banane și mere – se pregătește extrem de ușor, nu e nevoie decât de ingrediente pe care le ai la îndemână în cămară sau în dulapul cu ingrediente esențiale din bucătărie. Merele le găsim peste tot acum, sunt în plin sezon, iar bananele prea coapte…le avem cu toții în coșul de  fructe, nu?

Prăjitură cu banane și mere – tot ce trebuie să știi despre rețetă:

  • De obicei folosesc la prăjituri toate ingredientele la temperatura camerei, așa că le scot pe blat cu minim o oră înainte de a începe rețeta.
  • Eu am copt prăjitura într-o tavă rotundă, de 20-22 cm, dar puteți să o coaceți și într-o tavă de 35×25 cm și puneți crema deasupra sau într-o tavă mare de chec, renunțând la cremă sau făcând doar jumătate din cantitate, cu care să ungeti checul.
  • La capitolul fructe, am folosit mere dar puteți folosi și alte frcute de sezon, cum ar fi pere sau gutui.
  • La capitolul făină am mers pe varianta mea preferată, făină care nu îmi lipsește de ani de zile din cămară – Făina 000 de la Băneasa. Sunt sigură că o cunoașteți de la mamele și bunicile voastre, că o recunoașteți ușor la raft datorită ambalajului galben clasic. Este o făină extrem de versatilă, pe care o folosesc de la prăjituri la cozonac, de la produse de patiserie la sosuri sau creme.

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180 de grade, cu ventilație. Curățăm merele și le tăiem cubulețe, pișăm bananele cu furculița. Mixăm ouăle, zahărul și vanilia până își dubleză volumul și avem o spumă.

Adăugăm bananele, laptele, uleiul și mixăm. Adăugăm făina, praful de copt și scorțișoara, amestecăm, iar la final punem cubulețele de mere și omogenizăm cu spatula. Turnăm totul în tavă, nivelăm, coacem 50-60 minute sau până prăjitura trece testul scobitorii.

Pasul 2

Cât timp prăjitura stă la cuptor ne ocupăm de cremă. Mixăm 500g mascarpone cu 200g cremăa de alune/ciocolată. Ținem crema la frigider până la folosire.

Pasul 3

Când prăjitura e bine răcită, o tăiem în jumătate cu ajutorul unui cuțit zimțat, astfel încât să avem două straturi. Peste primul blat, punem jumătate din cremă, apoi al doilea blat, apoi restul de cremă. Pentru aspect, punem crema într-un pos în formă de stea și decorăm prăjitura cu nucă măcinată. Lăsăm la rece cel puțin 2 ore înainte de a o felia.

 

V-am promis că rețeta de prăjitură cu mere banane și nuci se face simplu și ușor!

Poftă bună și să vă fie de cel mai bine.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

10