Plăcinte chinezești cu ceapă verde

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 300g făină albă 000 Băneasa
  • 100ml apă fiartă
  • o linguriță de sare
  • 50ml apă rece

 

Pentru umplutură:

  • 50g făină albă 000 Băneasa
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • jumătate de linguriță de sare
  • 10 fire de ceapă verde

Mod de preparare

PLĂCINTE CHINEZEȘTI CU CEAPĂ VERDE

Astăzi gătim împreună plăcinte chinezești cu ceapă verde – o rețetă de post cu un aluat crocant și cu o aromă îmbietoare căreia nu îi veți putea rezista. Se topesc în gură, sunt extraordinar de gustoase și se desfac în foițe multe.

Chinezii mănâncă des acest tip de plăcinte, ori la micul dejun, ori la prânz ca și gustare.

Metoda de preparare a acestora este aparte: făina se opărește cu apă, iar ulterior se adaugă apă rece pentru a obține un aluat moale, dar în același timp, elastic. Au ingrediente foarte puține și toate sunt vegane, așadar le puteți considera ca fiind unele de post.

Pasul 1

Începeți prin a pregăti aluatul:

Într-un bol încăpător, amestecați făina și sarea. Ulterior, turnați treptat apa fiartă și amestecați încontinuu oe măsură ce turnați apa, folosindu-vă de o furculiță sau 2 bețișoare chinezești.

Continuați să amestecați aluatul cu bețișoarele, până obțineți o compoziție uscată și nisipoasă.

Pasul 2

Turnați apa rece și continuați să amestecați, până observați că aluatul începe să lege.

Dacă vi se pare este prea uscat, mai puteți adăuga treptat 1/2 linguri de apă, până obțineți consistența dorită.

Frământați-l 2/3 minute. Acoperiți-l cu folie de prospețime și puneți-l deoparte.

Pasul 3

Între timp, pregătiți umplutura:

Într-un bol, amestecați făina împreună cu sarea și uleiul, până obțineți o compoziție lichidă și vâscoasă.

Curățați ceapa verde, spălați-o și curațați-o foarte bine. Ulterior, o puteți toca în bucățele mici și lăsați-o deoparte.

 

Pasul 4

Îndepărtați folia de prospețime, frământați aluatul pentru aproximativ un minut și împărțiți-l în bile cu greutatea de 75-80 de grame. Acoperiți bilele de aluat cu folie alimentară.

Pasul 5

Pregătiți plăcintele:

Luați o bilă de aluat și presărați puțină făină pe blatul de lucru. Întindeți foaia cu ajutorul unui sucitor, într-un dreptunghi de aproximativ 15×25 cm. Dacă vă iese mai mic de atât, nu este nicio problemă. Dar aveți nevoie de o foaie de aluat destul de subțire.

Pasul 6

Luați o lingură din pasta de făină și întindeți foaia cu ajutorul mâinilor dacă vă este mai comod așa. Presăarați 3 linguri de ceapă verde tocată pe toată suprafața aluatului.

Pasul 7

Apucați de latura mai lungă a dreptunghiului și rulați strâns, formând un sul de aluat. Ulterior, rulați-l și pe acesta, dându-i o formă de melc. Repetați operațiunea cu toate bucăție de aluat.

Pasul 8

Luați un melc format și aplatizați-l ușor cu mâna. Treceți pe deasupra cu sucitorul și întindeți un disc cu diametrul de 15-17 cm.

Puneți o tigaie pe foc și puneți aproximativ o lingură de ulei. Puneți plăcinta în tigaie și gătiți pentru aproximativ un minut.

Acoperiți tigaia cu un capac și mai gătiți 3-4 minute, până ce observați că plăcinta este rumenă pe o parte.

Învârtiți-o și pe cealaltă parte, acoperiți tigaia cu capac și mai gătiți 1-2 minute.

Scoateți plăcinta din tigaie, păstrați la cald și continuați cu restul plăcintelor.

Rețeta este gata și vă garantăm: este delicioasă!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...