Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Astăzi pregătim împreună rețeta de Paste rapide de post. De ce?
Pentru că mâncarea de post nu este și nu trebuie să fie anostă! Mâncarea de post poate fi variată, delicioasă, aromată. Putem depăși cartofii și fasolea, văa promit. Nu că ar fi ceva greșit la o fasole bătută sau o supă cinstită de cartofi. Dar postul Crăciunului e lung și eu prefer să variez cât de mult pot rețetele de post.
Tot ce trebuie să știi despre rețeta de Paste rapide de post:
Este într-adevăr o rețetă rapidă, pentru care nu ai nevoie de prea mult pregătiri. Majoritatea ingredientelor sunt ingrediente de bazăa, pe care le avem tot timpul în cămară și în frigider.
Este genul de rețetă la care poți apela când nu mai știi ce să gătești, când vrei o mâncare gătită în locul unei gustări reci dar nu ai prea mult timp la dispoziție.
Paste rapide de post este o rețetă de tipul “one pot pasta”, adică punem toate ingredientele într-o oală/cratiță și pastele fierb o dată cu restul ingredientelor. Nu, nu vă faceți griji, pastele rămân al dente. Și tocmai pentru că legumele fierb împreună cu pastele, amidonul din paste ajută la obținerea unui preparat cremos și delicios.
Am ales să folosesc în rețeta de azi Penne integrale 100% grâu dur de la Paste Băneasa, tocmai pentru că pastele vor fierbe împreună cu ingredientele. Pastele integrale din grâu dur își păstrează foarte bine forma la fierbere, rămân crocante, sunt bogate în fibre, ajută digestia și tranzitul intestinal și au o aromă specială, delicioasă. În plus, conțin o cantitate mai mare de proteine decât paștele obișnuite și un indice glicemic mai scăzut.
Desigur, parmesanul de la final este absolut opțional, dar aduce un plus de aromă și cremozitate.
Puteți folosi și mai multe legume: ciuperci, cubulețe de dovlecei sau vinete, legume congelate etc, în funcție de gusturile voastre personale.
Rețeta poate fi pregătită cu Penne rigate, cum am făcut eu, dar și cu spaghetti sau alte tipuri de paste 100% grâu dur.
Pentru supa de legume fierbem 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac, o bucată de țelină, o gulie și o ceapă în 3 litri de apă, până avem o supă concentrată. Potrivim la gust de sare.
Pentru rețeta de Paste rapide de post, nu trebuie decât să punem într-o cratiță sau oală încăpătoare toate ingredientele, mai puțin porumbul din conservă, care este gata făcut și busuiocul proaspăt, pe care îl adăugăm doar la final.
Peste ingredientele din oală, turnăm supă de legume, amestecăm foarte bine și punem la fiert 12-15 minute sau până supa scade și pastele sunt fierte.
Tragem de pe foc, adăugăm porumbul, busuiocul proaspăt tocat mărunt și parmesanul (dacă țineți post catolic). Amestecăm bine și…gata!
Este o rețetă delicioasă, pe care sper să o încercați, mai ales în varianta cu paste integrale, dacă nu le-ați încercat până acum.
Să vă fie de cel mai bine și să avem cu toții un post cu folos!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!