Paste rapide de post

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3

Paste din grâu dur integrale Post Băneasa

Ingrediente

  • 300g penne rigate integrale grâu dur Băneasa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o ceapă albă mare, tăiată grosier
  • o conservă de 400g roșii cubulețe în suc propriu
  • 5 căței de usturoi tocați
  • 2 lingurițe busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • 1 litru supă de legume
  • 200g porumb din conservăa
  • busuioc proaspăt
  • 50g parmesan proaspăt răzuit (opțional)

Mod de preparare

Astăzi pregătim împreună rețeta de Paste rapide de post. De ce?

Pentru că mâncarea de post nu este și nu trebuie să fie anostă! Mâncarea de post poate fi variată, delicioasă, aromată. Putem depăși cartofii și fasolea, văa promit. Nu că ar fi ceva greșit la o fasole bătută sau o supă cinstită de cartofi. Dar postul Crăciunului e lung și eu prefer să variez cât de mult pot rețetele de post.
Tot ce trebuie să știi despre rețeta de Paste rapide de post:

Este într-adevăr o rețetă rapidă, pentru care nu ai nevoie de prea mult pregătiri. Majoritatea ingredientelor sunt ingrediente de bazăa, pe care le avem tot timpul în cămară și în frigider.

Este genul de rețetă la care poți apela când nu mai știi ce să gătești, când vrei o mâncare gătită în locul unei gustări reci dar nu ai prea mult timp la dispoziție.
Paste rapide de post este o rețetă de tipul “one pot pasta”, adică punem toate ingredientele într-o oală/cratiță și pastele fierb o dată cu restul ingredientelor. Nu, nu vă faceți griji, pastele rămân al dente. Și tocmai pentru că legumele fierb împreună cu pastele, amidonul din paste ajută la obținerea unui preparat cremos și delicios.

Am ales să folosesc în rețeta de azi Penne integrale 100% grâu dur de la Paste Băneasa, tocmai pentru că pastele vor fierbe împreună cu ingredientele. Pastele integrale din grâu dur își păstrează foarte bine forma la fierbere, rămân crocante, sunt bogate în fibre, ajută digestia și tranzitul intestinal și au o aromă specială, delicioasă. În plus, conțin o cantitate mai mare de proteine decât paștele obișnuite și un indice glicemic mai scăzut.

Desigur, parmesanul de la final este absolut opțional, dar aduce un plus de aromă și cremozitate.

Puteți folosi și mai multe legume: ciuperci, cubulețe de dovlecei sau vinete, legume congelate etc, în funcție de gusturile voastre personale.

Rețeta poate fi pregătită cu Penne rigate, cum am făcut eu, dar și cu spaghetti sau alte tipuri de paste 100% grâu dur.

Pasul 1

Pentru supa de legume fierbem 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac, o bucată de țelină, o gulie și o ceapă în 3 litri de apă, până avem o supă concentrată. Potrivim la gust de sare.

Pasul 2

Pentru rețeta de Paste rapide de post, nu trebuie decât să punem într-o cratiță sau oală încăpătoare toate ingredientele, mai puțin porumbul din conservă, care este gata făcut și busuiocul proaspăt, pe care îl adăugăm doar la final.

Pasul 3

Peste ingredientele din oală, turnăm supă de legume, amestecăm foarte bine și punem la fiert 12-15 minute sau până supa scade și pastele sunt fierte.

Tragem de pe foc, adăugăm porumbul, busuiocul proaspăt tocat mărunt și parmesanul (dacă țineți post catolic). Amestecăm bine și…gata!

Este o rețetă delicioasă, pe care sper să o încercați, mai ales în varianta cu paste integrale, dacă nu le-ați încercat până acum.

Să vă fie de cel mai bine și să avem cu toții un post cu folos!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC_2885
Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

2