Paste cu ton

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

5

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g farfalle grâu dur Băneasa
  • un sfert de zucchini
  • 6 roșii cherry
  • o jumătate de ceapă albă
  • o legătură de busuioc proaspăt
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei de măsline
  • 3 fire de anșoa
  • sare
  • 50ml vin alb sec
  • ton în conservă
  • măsline kalamata
  • roșii uscate
  • parmezan pentru final

Mod de preparare

Pastele cu ton sunt ușăr de preparat și pline de savoare, perfecte pentru zilele în care vrei să te bucuri de o masă delicioasă, fără prea mult efort.

Pașii de pregătire ai rețetei sunt simpli și nu necesită ingrediente sofisticate.

Rețeta propusă de noi azi aduce o notă mediteraneană și gustul Italiei la tine în farfurie!

Poftă bună!

Pasul 1

Începe prin a tăia cubulețe zucchini, dar păstrând doar partea cu coajă, urmând ca ulterior să tai roșiile cherry în două jumătăți

Taie ceapa albă cubulețe și toacă busuiocul proaspăt.

Pasul 2

Pune pastele la fiert conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 3

Între timp, într-o tigaie pune puțin ulei de măsline, iar deasupra adaugă zucchini, 3 fire de anșoa și puțină sare.

Adaugă roșiile cherry și gătește totul foarte bine.

Pasul 4

Adaugă 50 ml de vinul alb sec, tonul, măslinele și roșiile uscate și amestecă compoziția.

Pasul 5

Peste sosul obținut, adaugă pastele fierte al dente. Condimentează cu sare și piper după gust, adaugă busuiocul proaspăt tocat, precum și puțin pătrunjel proaspăt tocat și amestecă.

Pastele cu ton sunt gata și sunt delicioaseee!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

4