Paste cu pui și sos pesto

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • un pachet fusiili grâu dur Băneasa
  • 100g busuioc proaspăt
  • 100ml ulei de măsline
  • 30g semințe de pin
  • 150g parmezan
  • 400ml smântână lichidă
  • 150g mozzarella Julienne
  • 300g piept de pui
  • 50g măsline Kalamatha
  • 2g sare
  • 2g piper

Mod de preparare

Haideți să facem o porție de fusilli gratinate la cuptor cu pui și pesto absolut delicioasă împreună cu Băneasa.

Dragilor, cumpărați cel puțin două produse participante în promoție. Scanați codul QR de pe ambalaj și înscrieți bunul fiscal pe pagina concursului. Sărbătoriți lansarea filmului Întors pe dos 2, cea mai nouă producție Disney și Pixar și puteți câștiga super premii.

Pasul 1

Avem nevoie de 60g de busuioc proaspăt, 2 căței de usturoi, 30g de caju, 70ml de ulei de măsline și punem și 50g de parmezan.

Începem prin a blendui totul foarte, foarte bine. Sarea nu o adăugăm din prima în pesto pentru că așa ar oxida, aveți grijă.

Acesta este rezultatul final.

Pasul 2

Acum luăm 300g de piept de pui, pe care îl tăiem felii micuțe. Punem ulei de măsline, sare, piper și îl prăjim bine în tigaie.

După ce îl prăjim, îl scurgem de ulei și adăugăm 400g de smântână lichidă. Luăm fusilli din grâu moale de la Băneasa, desfacem pachetul și îi punem la fiert în apă cu sare.

Pasul 3

Punem și sosul pesto, punem și măslinele, sare, piper, parmezan, adăugăm pastele, amestecăm totul foarte bine și pregătim o tavă pentru cuptor.

Preîncălzim cuptorul la 180 grade, adăugăm pastele în tăviță, luăm și mozzarella, julien, 150g, punem deasupra, lăsăm 20 de minute la cuptor.

Acesta este rezultatul final.

Poftă bună!

TIPS&TRICKS

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4