Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Cum pregătim pesto din leurdă? Cum păstrăm Pesto de leurdă – la frigider sau în congelator? Azi pregătim împreună o rețeta de sezon, foarte ușoară și super aromată – Paste cu pesto de leurdă. Leurda sau usturoiul sălbatic sau “usturoiul ursului” are o aromă distinctă, ușor picantă, însă îi domolim iuțeala cu nuci, parmezan și ulei de măsline extra virgin.
La capitolul paste, pentru rețeta de Paste cu pesto de leurdă am folosit , bineînțeles, pastele mele preferate PASTE BĂNEASA. Fie că alegeți pastele scurte (penne, fusilli, spirale, scoici) sau paste lungi (spaghetti, tagliattele), fie că vă plac paștele din grâu dur sau pastele cu ou, pastele cu făină albă sau cele integrale, la paste Băneasa gășiți toate opțiunile și aveți de unde alege ceva pe gustul vostru!
Hai să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de Paste cu pesto de leurdă. Nu uită să alegi leurdă proaspătă, de culoare verde-viu, pe care o poți cumpără de la aprozar sau o culegi chiar tu, într-o plimbare prin pădure.
Spălăm foarte bine leurda în apă rece, o tamponăm cu prosop de hârtie, apoi o tăiem în bucăți mari. Dăm leurda prin blender treptat, nu toată o dată. Adăugăm parmezanul și nucile, măcinăm. Adăugăm uleiul treptat, puteți folosi mai mult de 100ml dacă va place un pesto mai lichid. Condimentăm după gust cu sare și piper.
Fierbem pastele în 4 litri de apă clocotită, cu sare. În funcție de pastele alese, respectăm timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Scurgem pastele, fără a le trece pe sub jet de apă rece și amestecăm pastele fierbinți cu pesto.
Să vă fie de cel mai bine!