Paste cu nuci și gorgonzola

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g penne din grâu dur Băneasa
  • 150g cubulețe pancetta
  • linguriță ulei de măsline
  • 150g gorgonzola
  • 200ml smântână dulce pentru gătit
  • 100g miez de nucă
  • 2-3 fire de busuioc proaspăt

Mod de preparare

Bineînțeles, în funcție de gusturi, puteți alege pentru rețeta de Paste cu nuci și gorgonzola brânza voastră preferată, gorgonzola dulce sau picantă. Pentru un plus de surpriză, de gust și aromă, adăugăm și cubulețe de speck sau pancetta. Miezul de nucă, pe care îl tostăm puțin înainte de a-l adăuga în sos, este o supriză crocantă în fiecare îmbucătură, mai ales că sosul este aaattaaaaat de cremos!

La capitolul paste, am ales, desigur, pastele noastre preferate, pastele din grâu dur de la Paste Băneasa. Pentru această rețetă sunt ideale pastele scurte – penne, fusilli, farfalle, eu am ales penne. Cât timp fierb pastele, noi pregătim sosul, masa este gata în mai puțin de 15 minute!

Așa că începem rețeta prin a pune la fiert 3 litri de apă cu o linguriță de sare și hai să vedem împreună de ce ingrediente avem nevoie.

Pasul 1

Punem la fiert 3 litri de apă cu o linguriță de sare. Când apa fierbe, adăugăm pastele, cântărim 80g pentru fiecare porție. Fierbem pastele timpul indicat de ambalaj, pentru a fi al dente. Între timp, ne ocupăm de sos.

Pasul 2

Într-o tigaie încăpătoare, prăjim cubulețele de pancetta în ulei de măsline până sunt rumenite. Adăugăm smântână dulce și gorgonzola. Fierbem sosul la foc mediu, până gorgonzola este topită.

Pasul 3

Între timp, tostăm puțin nucile într-o tigaie, fără adaos de ulei, pentru a fi crocante. Le tocăm grosier din cuțit și le adăugăm în sos la final, când brânza este topită. Punem și busuiocul, amestecăm.

Pasul 4

Scurgem pastele din apă, fără a le trece pe sub jet de apă rece și având grijă să păstrăm o cană din apă. Le punem direct în sos și amestecăm. Dacă simțim că dorim un sos mai subțire, putem adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele.

Rețeta de paste cu nuci și gorgonzola este gata și este mi-nu-na-tă! Sper să o încercați și, încă o dată vă recomand pastele Băneasa din grâu dur, le găsiți într-o varietate de forme, inclusiv în varianta de paste integrale.

Să vă fie cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...