Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu nuci și gorgonzola
Bineînțeles, în funcție de gusturi, puteți alege pentru rețeta de Paste cu nuci și gorgonzola brânza voastră preferată, gorgonzola dulce sau picantă. Pentru un plus de surpriză, de gust și aromă, adăugăm și cubulețe de speck sau pancetta. Miezul de nucă, pe care îl tostăm puțin înainte de a-l adăuga în sos, este o supriză crocantă în fiecare îmbucătură, mai ales că sosul este aaattaaaaat de cremos!
La capitolul paste, am ales, desigur, pastele noastre preferate, pastele din grâu dur de la Paste Băneasa. Pentru această rețetă sunt ideale pastele scurte – penne, fusilli, farfalle, eu am ales penne. Cât timp fierb pastele, noi pregătim sosul, masa este gata în mai puțin de 15 minute!
Așa că începem rețeta prin a pune la fiert 3 litri de apă cu o linguriță de sare și hai să vedem împreună de ce ingrediente avem nevoie.
Punem la fiert 3 litri de apă cu o linguriță de sare. Când apa fierbe, adăugăm pastele, cântărim 80g pentru fiecare porție. Fierbem pastele timpul indicat de ambalaj, pentru a fi al dente. Între timp, ne ocupăm de sos.
Într-o tigaie încăpătoare, prăjim cubulețele de pancetta în ulei de măsline până sunt rumenite. Adăugăm smântână dulce și gorgonzola. Fierbem sosul la foc mediu, până gorgonzola este topită.
Între timp, tostăm puțin nucile într-o tigaie, fără adaos de ulei, pentru a fi crocante. Le tocăm grosier din cuțit și le adăugăm în sos la final, când brânza este topită. Punem și busuiocul, amestecăm.
Scurgem pastele din apă, fără a le trece pe sub jet de apă rece și având grijă să păstrăm o cană din apă. Le punem direct în sos și amestecăm. Dacă simțim că dorim un sos mai subțire, putem adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Rețeta de paste cu nuci și gorgonzola este gata și este mi-nu-na-tă! Sper să o încercați și, încă o dată vă recomand pastele Băneasa din grâu dur, le găsiți într-o varietate de forme, inclusiv în varianta de paste integrale.
Să vă fie cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!